СП - Разлози пораза: Неискуство, страх од побједе...

Много тога навео је селектор српских рукометашица после неуспеха против Црне Горе и елиминације са Светског првенства.  "Знали смо да играју тај брзи центар. . . " Љубомир Обрадовић, селецтор рукометашица Србије, рекао је да је његова екипа направила много грешака у поразу од Црне Горе на Светском првенству.

Остали спортови 11.12.2017 | 11:30
СП - Разлози пораза: Неискуство, страх од побједе...
Селектор женске рукометне репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, разочаран је поразом од Црне Горе и елиминацијом са Светског првенства.

"Од како смо овде на Светском првенству, ово је убедљиво био најслабији меч. Велика жеља је постојала, али и велико искуство репрезентације Црне Горе која је дуго у овом саставу. Пружали смо много боље игре од ове данашње. Недостатак концентрације, можда страх од победе и неискуство је довело до тога", рекао је Обрадовић после утакмице.

Српске рукометашице елиминисане су са Светског првенства у Немачкој, пошто их је у осмини финала савладала Црна Гора 29:31.

"Нисмо били концентрисани око уласка пивотмена. Примили смо много голова на та утрчавања. Имали смо доста промашених шутева на почетку утакмице из неизграђених ситуација. У будућности ћемо морати да радимо на другом и трећем таласу. Примили смо доста голова на брзи центар и измене играча, а то смо знали. То је резултирало како је резултирало. Нисмо успели смо да се вратимо, губили смо лопте, примали лаке голове. Следе квалификације за Европско првенство. Следи дубока анализа, шта и како даље. Можемо много боље", верује Обрадовић.

Репрезентативка Андреа Лекић казала је да је екипи недостајало концентрације.

"Играле смо доста статично, нисмо спречиле њихов брз центар. Много смо брзо примале голове у другом полувремену, али је и напад био далеко бољи. Заказале смо у враћању у фазу одбране. Нисмо добро испратиле измене одбрана-напад и биле кажњене. У друго полувреме смо боље ушле, са више енергије, али нисмо добро одговориле на њихов брз центар. Постигле су много лаких голова", оценила је Лекићева.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар