ИТА: Ко је зауставио Рому? Кјево!

Сорентинов меч каријере - стоп за "вучицу"! Тешко је пребројати шутеве које је фудбалерима Роме успио да одбрани времешни Стефано Сорентино, 38-годишњи чувар мреже.  Један дека из Салерна уловио Вучицу. . .  Рома стала где се мало ко надао. . .

Фудбал 10.12.2017 | 15:15
ИТА: Ко је зауставио Рому? Кјево!
Годинама уназад Рома је губила титуле на "малим утакмицама", а у данашњем мечу матине термина 16. кола Серије А, на "Бентегодију" у Верони изгубила је два бода са којима је могла у сами врх табеле.

Кјево се бранио и одбранио, а главни "кривац" што је меч завршен 0:0 је Стефано Сорентино, 38-годишњи чувар мреже који је можда одиграо и меч каријере.

Први пут ове сезоне Еузебио Ди Франческо одлучио је да остави на клупи Едина Џеку, док је шансу од првог минута добио опорављени Патрик Шик. Бх. репрезентативац тако је након 22 кола остао међу резервним играчима.

Кобиновани тим Роме, без Дијега Перотија, Данијелеа Де Росија, Костаса Маноласа, Алесандра Флоренција и Џеке много се мучио у првом полувремену, али је ипак успио направити неколико стопостотних прилика.

Ипак, први су запријетили домаћи. У 12. минуту, буквално ни из чега, Роберто Инглезе погађа пречку са пет метара.

У 24. минуту прва сјајна шанса за "вучицу“. Шик је шутирао, Сорентино брани, у наставку акције Жерсон је "очи у очи" са голманом Кјева, али "јединица" домаћих опет феноменално спашава свој гол.

До одласка на одмор и Максим Гоналон имао је одличну прилику, али Сорентино је остао несавладан.

Џеко је ушао у наставку, а онда у 79. минуту промашио празан гол са три метра, након сјајног центаршута Рађе Наинголана.

Поново је нешто касније у шанси био Шик, али услиједила је нова маестрална, рефлексна одбрана Сорентина.

Посљедњу шансу за побједу Рома је пропустила у 87. минуту, када је Сорентино укротио шут Џеке.

Недопустив кикс коштао је Римљане прикључка самом врху табеле. Реми у "Дербију Италије" дошао је као поручен Ди Франческовом тиму, али шта то вриједи када нису успјели да освоје три (унапријед уписана) бода.

Рома није искористила реми у Дербију Италије! Тамо где се баш и није очекивало Вучица се саплела и други пут заредом изгубила бодове на гостовањима: Кејво - Рома 0:0! 

Еузебио Ди Франческо сматрао је да је прави моменат да у Верони одмори неке од стартера, па је тако Вучица кренула без првог стрелца Едина Џека - први пут после 22 његове утакмице као стартера - Костаса Маноласа, Флоренција, Дијега Перотија... 

Тек када је увидео да на терену Бентегодија не тече све како је замислио, Ди Франческо је убацио Џека (64. минут), а потом и Перотија. На његову жалост, ово је био дан једног декице из Салерна. Стефано Сорентино (38) бранио је данас можда и утакмицу каријере и као последњи бедем у име Вероне зауставио надирање Римљана. 

Сорентино је забележио неколико врхунских одбрана, а без дилеме најбољу у 84. минуту, када је после ударца Патрика Шика лопта закачила једног играча Кјева и променила правац, међутим на путу до мреже запела је о испружену ногу седокосог чувара мреже и одбила се у поље...

На Сорентинове чудесне одбране надовезали су се и неки велики промашји - пре свих онај Џеков из 79. минута, када је са четири метра пребацио гол после идеалног убацивања Најнголана - тако да се буквално све уротило против гостију. 

Домаћин се у наставку углавном концентрисао на одбрану свог гола. Томовић, Каћатореи Гамберини добро су одрадили посао...

У стартних 11 Кјева свих 90 минута одиграо је и други Србин - Иван Радовановић.

СЕРИЈА А - 16. КОЛО:

Кјево - Рома 0:0

Наполи - Фиорентина (15.00)
СПАЛ - Хелас Верона
Удинезе - Беневенто
Сасуоло - Кротоне (18.00)
Милан - Болоња (20.45)

Одиграно у суботу:

Каљари - Сампдорија 2:2 (0:2)
/Фаријас 56, Паволети 60 - Кваљарела 11, 19/

Јувентус - Интер 0:0

У понедјељак:

Ђенова - Аталанта (19.00)
Лацио - Торино (21.00)

ТАБЕЛА: Интер (+1) 40, Наполи 38, Јувентус (+1) 38, Рома 35, Лацио (-1) 32, Сампдорија 27, Фиорентина 21, Милан 21, Болоња 21, Кјево (+1) 21, Аталанта 20, Торино 20, Каљари (+1) 17, Удинезе (-1) 15, Ђенова 13, Кротоне 12, Сасуоло 11, СПАЛ 10, Хелас Верона 9, Беневенто 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар