Најава - ХОЛ: Ајаксе, није ово твоја сезона!

Изабраници Филипа Кокуа имају прилику да у популарном Де Топеру на Амстердам арени скоро извесно отпишу Копљанике из борбе за титулу.

Фудбал 10.12.2017 | 13:45
Најава - ХОЛ: Ајаксе, није ово твоја сезона!
Нико није довољно снажан да стане на пут и супротстави се ПСВ-у који се шепури на врху табеле Ередивизије након 14. одиграних кола. Досад су Филипсовци забележили само један пораз (Херенвен), али од тада су везали 10 победа, а сувишно је констатовати да на томе не желе да се зауставе. Најближи пратилац им је АЗ са осам бодова заостатка, Ајакс је тек на 29

Чини се да нико није толико снажан да стане на пут сјајном ПСВ-у који се шепури на врху табеле Ередивизије након 14 одиграних кола. Досад су Филипсовци забележили само један пораз (Херенвен), али од тада су везали десет победа, а можда је сувишно рећи да не планирају да се на томе зауставе. Најближи пратилац им је АЗ са осам бодова мање, Ајакс на десет, а за Фајенорд, који је тотално подбацио, не вреди трошити речи.

Изабраници Филипа Кокуа имаће прилику да у популарном Де Топеру против Ајакса на Јохан Кројф Арени готово отпишу Копљанике из трке за титулу. Можда моћ ПСВ-а најбоље осликава чињеница да су Мексиканац Ирвинг Лосано и Холанђанин Јирген Локадија заједно досад постигли 19 голова, више од Давида Нереса, Ласеа Шенеа и Клас-Јана Хунтелара збирно.

ПСВ је заиста бруталан ове сезоне - како код куће, тако и на страни, и тешко је очекивати да ће доживети пораз. Истина, овакве мечеве често одлучу детаљи или тренуци инспирације, па ако бисте баш да избегнете прогнозу победника, лагано можете гађати голове јер оба тима играју атрактиван фудбал и на гол више.

Мечеви Ајакса и ПСВ-а убедљиво су најефикаснији у досадашњем току сезоне, пошто на истима просечно пада око четири гола. Притом, са око три постигнута поготка по мечу су два најефикаснија тима Ередивизије, а у просеку ваде лопту из мреже тачно једном. Ајакс је ове сезоне на 86 одсто утакмица одиграо 3+, ПСВ на 64. Копљаници су везали девет мечева у првенству на којима је пролазио поменути тип, док су 5+ играли на три минула окршаја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар