Najava - HOL: Ajakse, nije ovo tvoja sezona!

Izabranici Filipa Kokua imaju priliku da u popularnom De Toperu na Amsterdam areni skoro izvesno otpišu Kopljanike iz borbe za titulu.

Fudbal 10.12.2017 | 13:45
Najava - HOL: Ajakse, nije ovo tvoja sezona!
Niko nije dovoljno snažan da stane na put i suprotstavi se PSV-u koji se šepuri na vrhu tabele Eredivizije nakon 14. odigranih kola. Dosad su Filipsovci zabeležili samo jedan poraz (Herenven), ali od tada su vezali 10 pobeda, a suvišno je konstatovati da na tome ne žele da se zaustave. Najbliži pratilac im je AZ sa osam bodova zaostatka, Ajaks je tek na 29

Čini se da niko nije toliko snažan da stane na put sjajnom PSV-u koji se šepuri na vrhu tabele Eredivizije nakon 14 odigranih kola. Dosad su Filipsovci zabeležili samo jedan poraz (Herenven), ali od tada su vezali deset pobeda, a možda je suvišno reći da ne planiraju da se na tome zaustave. Najbliži pratilac im je AZ sa osam bodova manje, Ajaks na deset, a za Fajenord, koji je totalno podbacio, ne vredi trošiti reči.

Izabranici Filipa Kokua imaće priliku da u popularnom De Toperu protiv Ajaksa na Johan Krojf Areni gotovo otpišu Kopljanike iz trke za titulu. Možda moć PSV-a najbolje oslikava činjenica da su Meksikanac Irving Losano i Holanđanin Jirgen Lokadija zajedno dosad postigli 19 golova, više od Davida Neresa, Lasea Šenea i Klas-Jana Huntelara zbirno.

PSV je zaista brutalan ove sezone - kako kod kuće, tako i na strani, i teško je očekivati da će doživeti poraz. Istina, ovakve mečeve često odluču detalji ili trenuci inspiracije, pa ako biste baš da izbegnete prognozu pobednika, lagano možete gađati golove jer oba tima igraju atraktivan fudbal i na gol više.

Mečevi Ajaksa i PSV-a ubedljivo su najefikasniji u dosadašnjem toku sezone, pošto na istima prosečno pada oko četiri gola. Pritom, sa oko tri postignuta pogotka po meču su dva najefikasnija tima Eredivizije, a u proseku vade loptu iz mreže tačno jednom. Ajaks je ove sezone na 86 odsto utakmica odigrao 3+, PSV na 64. Kopljanici su vezali devet mečeva u prvenstvu na kojima je prolazio pomenuti tip, dok su 5+ igrali na tri minula okršaja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar