Рјабков: Смијешни покушаји Америке

Економски и војни притисак на Русију нец́е имати ефекта, САД треба да одустану од ове илузије како би се позабавиле поправљањем односа, изјавио је замјеник министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

Свијет 09.12.2017 | 20:22
Рјабков: Смијешни покушаји Америке
„Амерички политичари и дипломате треба вец́ да схвате да економски и војни притисак на Русију нец́е функционисати. Треба се, најзад, ослободити илузије како бисмо престали да губимо вријеме и како бисмо се латили заједничког поправљања односа, који су америчком кривицом посљедњих година у дубокој кризи“, навео је Рјабков у коментару који је објављен на сајту Министарства иностраних послова Русије.

Дипломата је додао да су нови покушаји САД да заплаше Русију санкцијама смијешни.

„Једина посљедица проширења санкција у контексту Споразума о ликвидацији ракета средњег и малог домета (РСМД) може да буде одлагање засједања Специјалне контролне комисије о Споразуму, чије су одржавање предложиле саме САД“, изјавио је Рјабков.

Према његовој оцјени, раскидање Споразума РСМД могло би да нанесе тежак ударац контроли наоружања и сузбијању нуклеарног оружја.

Рјабков је, такође, оцијенио да јачање антируске кампање у САД у вези са Споразумом РСМД може да буде знак да Вашингтон жели да иступи из овог договора.

„Антируска пропагандна кампања у контексту Споразума РСМД све више изгледа као тежња да се пребаци кривица на оног ко није крив. Јачање те кампање може бити знак да Вашингтон тежи иступању из овог споразума, као што је својевремено изашао из Споразума о ограничавању система противракетне одбране. Траже изговор, стварајуц́и га уз помоц́ сопствених измишљотина“, навео је Рјабков.

Дипломата је додао да су америчке оптужбе на рачун Русије, која, наводно, размјешта на копну крстарец́е ракете великог домета, апсолутно неосноване и да нису поткрепљене реалним доказима.

„Ове оптужбе нису поткрепљене ни техничким карактеристикама уређаја који наводно није у складу са Споразумом, нити подацима о лету. Ничим. И јасно је због чега – зато што то једноставно не постоји“, изјавио је дипломата.

Он је нагласио да је Русија потпуно привржена Споразуму о ликвидацији ракета средњег и малог домета и додао да ц́е Москва бити приморана да одговори истом мером уколико друга страна престане да поштује овај документ.

Нешто раније данас амерички предсједник Доналд Трамп је одобрио нови пакет санкција против Русије, уз образложење да је Москва прекршила Споразум о ликвидацији ракета средњег и малог домета, пренијели су медији.

Извор: Спутњик

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

луу

09.12.2017 19:31

Вратите Крим и одосе санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руси су оцитали лекцију западу

09.12.2017 21:06

Крим је био Руски и они су га вратили. Сакције немају много везе са Кримом али имају са све вецим Руским утицајем у свијету.Буди се исток сто знаци да запад губи утицај у многим регионима.То је но сто запад немозе да прогута. Пред руским фабрикама орузја је колона . Сви би њихово орузје јер се показало као најбоље.

Name

Требава

09.12.2017 21:19

Јако су им наудили санкцијама,чудо једно.Американци ни Сјеверној Кореји ништа не смију.Нападају само слабо наоружане мале земље.

Name

ре Лулу

09.12.2017 22:19

ево сад ће да те послушају... ха, ха, ха... благо теби с таквом главом.

Name

Боца

10.12.2017 06:45

А сто нама амери не врате косово паметњаковицу

Name

Неђо.9.Децембар.2017

10.12.2017 07:12

Русија никада неће вратити,Крим.Нато банда је мислила узети,Крим,исто као српско косово штоје узела,Амерчка багра.Исто би поставили на,Крим нато базу као на,Косову.Русија и када би вратила,Крим неби скинули санкција.Јер оћу да ослабе,Русију заради моћи војног потенчијала.

Name

Да Али

10.12.2017 07:43

Ти си луд да врате Крим онда би требали дати мало своје територије, америма да дају Камцатку и мало гуз.це. И питање је да ли ни амери били задовољни и укинули санкције.

Name

Ре

10.12.2017 10:54

Вратите Косово протјеране Србе из хрварске и вратите отету србску земљу у босни

Name

Велико враћање

10.12.2017 12:11

За адвокате империје: Када ће Американци вратити територије које су отели старосједиоцима? Када ће бити осуђени за геноцид на њима? Када ћете ви престати да будете адвокати зла, дакле Османлија, Аустро-Угара, Њемаца и запада?

Name

ГАНДИ

09.12.2017 22:54

Како би лијепо било сакупит ову елиту и милијардере и ставит их у ринг па нек се побију.Да вец једном ова Планета и овај народ одахне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

10.12.2017 09:50

Американци никако да схвате да су вјестацка творевина настала од свега и свацега,првенствено лопова и других искривљених умова,којих се цивилизован свијет одрицао,да се одрзаваку силом и насиљем,како унутра тако и вани,којуони називају демократија.Наспрам тога постој моцна Руска империја која јебила,јесте и бице једина империјакоју морају увазавати,према томе санкције и друге нецасне радње су контрапродуктивне и сигурно на тим основама само су они губитници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

10.12.2017 17:09

Цуди ме босње не реагују ил виеле цути ако пригусти мисмо уз русе такав је то народ потурицки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гајо

10.12.2017 17:10

Сто БИ могло да СЕ деси ускоро нема босне

ОДГОВОРИТЕ