Rjabkov: Smiješni pokušaji Amerike

Ekonomski i vojni pritisak na Rusiju neće imati efekta, SAD treba da odustanu od ove iluzije kako bi se pozabavile popravljanjem odnosa, izjavio je zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Svijet 09.12.2017 | 20:22
Rjabkov: Smiješni pokušaji Amerike
„Američki političari i diplomate treba već da shvate da ekonomski i vojni pritisak na Rusiju neće funkcionisati. Treba se, najzad, osloboditi iluzije kako bismo prestali da gubimo vrijeme i kako bismo se latili zajedničkog popravljanja odnosa, koji su američkom krivicom posljednjih godina u dubokoj krizi“, naveo je Rjabkov u komentaru koji je objavljen na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Diplomata je dodao da su novi pokušaji SAD da zaplaše Rusiju sankcijama smiješni.

„Jedina posljedica proširenja sankcija u kontekstu Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa (RSMD) može da bude odlaganje zasjedanja Specijalne kontrolne komisije o Sporazumu, čije su održavanje predložile same SAD“, izjavio je Rjabkov.

Prema njegovoj ocjeni, raskidanje Sporazuma RSMD moglo bi da nanese težak udarac kontroli naoružanja i suzbijanju nuklearnog oružja.

Rjabkov je, takođe, ocijenio da jačanje antiruske kampanje u SAD u vezi sa Sporazumom RSMD može da bude znak da Vašington želi da istupi iz ovog dogovora.

„Antiruska propagandna kampanja u kontekstu Sporazuma RSMD sve više izgleda kao težnja da se prebaci krivica na onog ko nije kriv. Jačanje te kampanje može biti znak da Vašington teži istupanju iz ovog sporazuma, kao što je svojevremeno izašao iz Sporazuma o ograničavanju sistema protivraketne odbrane. Traže izgovor, stvarajući ga uz pomoć sopstvenih izmišljotina“, naveo je Rjabkov.

Diplomata je dodao da su američke optužbe na račun Rusije, koja, navodno, razmješta na kopnu krstareće rakete velikog dometa, apsolutno neosnovane i da nisu potkrepljene realnim dokazima.

„Ove optužbe nisu potkrepljene ni tehničkim karakteristikama uređaja koji navodno nije u skladu sa Sporazumom, niti podacima o letu. Ničim. I jasno je zbog čega – zato što to jednostavno ne postoji“, izjavio je diplomata.

On je naglasio da je Rusija potpuno privržena Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa i dodao da će Moskva biti primorana da odgovori istom merom ukoliko druga strana prestane da poštuje ovaj dokument.

Nešto ranije danas američki predsjednik Donald Tramp je odobrio novi paket sankcija protiv Rusije, uz obrazloženje da je Moskva prekršila Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, prenijeli su mediji.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

luu

09.12.2017 19:31

Vratite Krim i odose sankcije.

ODGOVORITE
Name

Rusi su ocitali lekciju zapadu

09.12.2017 21:06

Krim je bio Ruski i oni su ga vratili. Sakcije nemaju mnogo veze sa Krimom ali imaju sa sve vecim Ruskim uticajem u svijetu.Budi se istok sto znaci da zapad gubi uticaj u mnogim regionima.To je no sto zapad nemoze da proguta. Pred ruskim fabrikama oruzja je kolona . Svi bi njihovo oruzje jer se pokazalo kao najbolje.

Name

Trebava

09.12.2017 21:19

Jako su im naudili sankcijama,čudo jedno.Amerikanci ni Sjevernoj Koreji ništa ne smiju.Napadaju samo slabo naoružane male zemlje.

Name

re Lulu

09.12.2017 22:19

evo sad će da te poslušaju... ha, ha, ha... blago tebi s takvom glavom.

Name

Boca

10.12.2017 06:45

A sto nama ameri ne vrate kosovo pametnjakovicu

Name

Neđo.9.Decembar.2017

10.12.2017 07:12

Rusija nikada neće vratiti,Krim.Nato banda je mislila uzeti,Krim,isto kao srpsko kosovo štoje uzela,Amerčka bagra.Isto bi postavili na,Krim nato bazu kao na,Kosovu.Rusija i kada bi vratila,Krim nebi skinuli sankcija.Jer oću da oslabe,Rusiju zaradi moći vojnog potenčijala.

Name

Da Ali

10.12.2017 07:43

Ti si lud da vrate Krim onda bi trebali dati malo svoje teritorije, amerima da daju Kamcatku i malo guz.ce. I pitanje je da li ni ameri bili zadovoljni i ukinuli sankcije.

Name

Re

10.12.2017 10:54

Vratite Kosovo protjerane Srbe iz hrvarske i vratite otetu srbsku zemlju u bosni

Name

Велико враћање

10.12.2017 12:11

За адвокате империје: Када ће Американци вратити територије које су отели старосједиоцима? Када ће бити осуђени за геноцид на њима? Када ћете ви престати да будете адвокати зла, дакле Османлија, Аустро-Угара, Њемаца и запада?

Name

GANDI

09.12.2017 22:54

Kako bi lijepo bilo sakupit ovu elitu i milijardere i stavit ih u ring pa nek se pobiju.Da vec jednom ova Planeta i ovaj narod odahne.

ODGOVORITE
Name

055

10.12.2017 09:50

Amerikanci nikako da shvate da su vjestacka tvorevina nastala od svega i svacega,prvenstveno lopova i drugih iskrivljenih umova,kojih se civilizovan svijet odricao,da se odrzavaku silom i nasiljem,kako unutra tako i vani,kojuoni nazivaju demokratija.Naspram toga postoj mocna Ruska imperija koja jebila,jeste i bice jedina imperijakoju moraju uvazavati,prema tome sankcije i druge necasne radnje su kontraproduktivne i sigurno na tim osnovama samo su oni gubitnici!

ODGOVORITE
Name

Role

10.12.2017 17:09

Cudi me bosnje ne reaguju il viele cuti ako prigusti mismo uz ruse takav je to narod poturicki

ODGOVORITE
Name

Gajo

10.12.2017 17:10

Sto BI moglo da SE desi uskoro nema bosne

ODGOVORITE