Снијег у Српској направио проблеме

Снијег који од јутрос пада изазвао је проблеме возачима широм БиХ. Коловози су углавном влажни и клизави, а због због угаженог снијега саобраћај је отежан. Сњежне падавине изазвале су тешкоће и у електроснабдијевању.

Република Српска 09.12.2017 | 17:15
Снијег у Српској направио проблеме
Сњежне падавине у БиХ проузроковале су проблеме у снабдијевању електричном енергијом и на путевима. Већина сеоских насеља на подручју Новог Града и Прњавора су од јутрос без струје. На већини путева саобраћај се одвија отежано и уз застоје.

"На путном правцу Бијељина-Бан Брдо успорен је саобраћај због слијетања теретног возила са пута. Сарајево – Соколац, пут преко Романије регулише полиција не дозвољавајући промет теретним возилима", каже Жељко Јоветић из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Неколико особа лакше је повријеђено у сабраћајној незгоди која се догодила на аутопуту у близини Високог. На магистралном путу Нови Травник – Бугојно, на превоју Ростово дошло је до превртања теретног возила. Путне службе боре се са временским неприликама.



"Ако пада снијег на дужини од 20-30 километара, машине не могу бити у сваком моменту на свакој тачки. И они ће за неких пола сата успјети то да очисте, али тешко. Малоприје је падао толико да је видљивост је била смањена, а брисачи нису могли да очисте шофершајбну", рекао је за БН телевизију технички директор Романија-путева Драган Булошчић.



"Екипе су на терену, путеви су очишћени, нема никаквих непредвиђених ситуација", поручује Драшко Гаврановић из Приједор-пута.

Цивилне заштите РС апеловала је да надлежне локалне службе спремно дочекају најављени влажни и хладни талас. Метеоролози истичу да се престанак падавина очекује током ноћи. Али не дуготрајно.

"У понедјељак ново наоблачење са кишемо у Херцеговини и Крајини, а послијеподне у централним дијеловима са умјереним и јачим вјетром. У уторак облачно са слабом кишом", рекао је метеоролог Драшко Рудан.

Федерални хидрометеоролошки завод издао је црвено упозорење за подручје цијеле Босне и Херцеговине јер налети олујног вјетра који се очекују сутра могу достизати брзину и до 110 километара на сат.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар