Snijeg u Srpskoj napravio probleme

Snijeg koji od jutros pada izazvao je probleme vozačima širom BiH. Kolovozi su uglavnom vlažni i klizavi, a zbog zbog ugaženog snijega saobraćaj je otežan. Snježne padavine izazvale su teškoće i u elektrosnabdijevanju.

Republika Srpska 09.12.2017 | 17:15
Snijeg u Srpskoj napravio probleme
Snježne padavine u BiH prouzrokovale su probleme u snabdijevanju električnom energijom i na putevima. Većina seoskih naselja na području Novog Grada i Prnjavora su od jutros bez struje. Na većini puteva saobraćaj se odvija otežano i uz zastoje.

"Na putnom pravcu Bijeljina-Ban Brdo usporen je saobraćaj zbog slijetanja teretnog vozila sa puta. Sarajevo – Sokolac, put preko Romanije reguliše policija ne dozvoljavajući promet teretnim vozilima", kaže Željko Jovetić iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nekoliko osoba lakše je povrijeđeno u sabraćajnoj nezgodi koja se dogodila na autoputu u blizini Visokog. Na magistralnom putu Novi Travnik – Bugojno, na prevoju Rostovo došlo je do prevrtanja teretnog vozila. Putne službe bore se sa vremenskim neprilikama.



"Ako pada snijeg na dužini od 20-30 kilometara, mašine ne mogu biti u svakom momentu na svakoj tački. I oni će za nekih pola sata uspjeti to da očiste, ali teško. Maloprije je padao toliko da je vidljivost je bila smanjena, a brisači nisu mogli da očiste šoferšajbnu", rekao je za BN televiziju tehnički direktor Romanija-puteva Dragan Buloščić.



"Ekipe su na terenu, putevi su očišćeni, nema nikakvih nepredviđenih situacija", poručuje Draško Gavranović iz Prijedor-puta.

Civilne zaštite RS apelovala je da nadležne lokalne službe spremno dočekaju najavljeni vlažni i hladni talas. Meteorolozi ističu da se prestanak padavina očekuje tokom noći. Ali ne dugotrajno.

"U ponedjeljak novo naoblačenje sa kišemo u Hercegovini i Krajini, a poslijepodne u centralnim dijelovima sa umjerenim i jačim vjetrom. U utorak oblačno sa slabom kišom", rekao je meteorolog Draško Rudan.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine jer naleti olujnog vjetra koji se očekuju sutra mogu dostizati brzinu i do 110 kilometara na sat.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar