Дорадити закон о дјечијој заштити

Форум жена ПДП подржава увођење материнског додатка за незапослене мајке ‎у износу од 405 КМ како је предвиђено новим законом о дјечијој заштити, али тражи да се исправи дискриминација у поступку остваривања права на матерински додатак за мајке које су родиле дјецу у овој и прошлој години.

Република Српска 09.12.2017 | 12:46
Дорадити закон о дјечијој заштити
- Представнице Форума жена ПДП-а данас су у Бањалуци разговарале са предсједником партије Браниславом Бореновићем и његовим сарадницима  о могућностима побољшања новог закону о дјечијој заштити, саопштено је из Партије демократског прогреса (ПДП).

Наглашава се да Форум жена ПДП подржава увођење материнског додатка за незапослене мајке ‎у износу од 405 КМ како је предвиђено новим законом о дјечијој заштити, али тражи да се исправи дискриминација у поступку остваривања права на матерински додатак за мајке које су родиле дјецу у овој и прошлој години.

"Форум жена сматра да је амандмански могуће побољшати Закон о дјечијој заштити и у право на матерински додатак увести мајке које би оствариле право на додатак у периоду од дана ступања на снагу закона до навршених 12 мјесеци дјетета,односно 18 мјесеци за треће и свако наредно дијете и за близанце", каже се у саопштењу и додаје да би се тиме тначајно побољшао закон и исправила неправда према незапосленим мајкама коју су родиле дјецу у 2017.години и ‎другој половини 2016.године.

У ПДП-у сматрају да се додатна средства за те  намјене могу обезбједити из буџетске резерве за наредну годину.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ап

09.12.2017 12:10

Форум жена ?Које срање.Свака члан странке.Све страначки обојено.Састале се нераднице па као нешто се боре за права жена а гледају да се увале на будзет ( ако већ и нису ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2017 14:29

А овоме руменку и јест мјесто медју ниима

Name

Боки

09.12.2017 18:41

Гласајте за председника Додика и неце имати ко да ствара младе јер сви одосе из бих и ту је ресење за тај проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2017 14:50

Ти гласај за ове из сзп и цекај судбине и надај СЕ до смрти да ти помогну људино за послом мани СЕ глупости и имат ЦЕС и ти и дјеца јадан си ти ако правис дјецу да ин други храни Јос СЕ и ти ТУ прислонис

Name

Семберија

10.12.2017 14:46

Теско дјеци која имају овакве родитеље и роде ин за Интерессе небил дрзава хранила и њих и дјецу да неби радиле оне су спремне на све

ОДГОВОРИТЕ