Doraditi zakon o dječijoj zaštiti

Forum žena PDP podržava uvođenje materinskog dodatka za nezaposlene majke ‎u iznosu od 405 КM kako je predviđeno novim zakonom o dječijoj zaštiti, ali traži da se ispravi diskriminacija u postupku ostvarivanja prava na materinski dodatak za majke koje su rodile djecu u ovoj i prošloj godini.

Republika Srpska 09.12.2017 | 12:46
Doraditi zakon o dječijoj zaštiti
- Predstavnice Foruma žena PDP-a danas su u Banjaluci razgovarale sa predsjednikom partije Branislavom Borenovićem i njegovim saradnicima  o mogućnostima poboljšanja novog zakonu o dječijoj zaštiti, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Naglašava se da Forum žena PDP podržava uvođenje materinskog dodatka za nezaposlene majke ‎u iznosu od 405 КM kako je predviđeno novim zakonom o dječijoj zaštiti, ali traži da se ispravi diskriminacija u postupku ostvarivanja prava na materinski dodatak za majke koje su rodile djecu u ovoj i prošloj godini.

"Forum žena smatra da je amandmanski moguće poboljšati Zakon o dječijoj zaštiti i u pravo na materinski dodatak uvesti majke koje bi ostvarile pravo na dodatak u periodu od dana stupanja na snagu zakona do navršenih 12 mjeseci djeteta,odnosno 18 mjeseci za treće i svako naredno dijete i za blizance", kaže se u saopštenju i dodaje da bi se time tnačajno poboljšao zakon i ispravila nepravda prema nezaposlenim majkama koju su rodile djecu u 2017.godini i ‎drugoj polovini 2016.godine.

U PDP-u smatraju da se dodatna sredstva za te  namjene mogu obezbjediti iz budžetske rezerve za narednu godinu.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ap

09.12.2017 12:10

Forum žena ?Koje sranje.Svaka član stranke.Sve stranački obojeno.Sastale se neradnice pa kao nešto se bore za prava žena a gledaju da se uvale na budzet ( ako već i nisu ).

ODGOVORITE
Name

Re

10.12.2017 14:29

A ovome rumenku i jest mjesto medju niima

Name

Boki

09.12.2017 18:41

Glasajte za predsednika Dodika i nece imati ko da stvara mlade jer svi odose iz bih i tu je resenje za taj problem.

ODGOVORITE
Name

Re

10.12.2017 14:50

Ti glasaj za ove iz szp i cekaj sudbine i nadaj SE do smrti da ti pomognu ljudino za poslom mani SE gluposti i imat CES i ti i djeca jadan si ti ako pravis djecu da in drugi hrani Jos SE i ti TU prislonis

Name

Semberija

10.12.2017 14:46

Tesko djeci koja imaju ovakve roditelje i rode in za Interesse nebil drzava hranila i njih i djecu da nebi radile one su spremne na sve

ODGOVORITE