Израел подигао бомбардере

Обрачуни Палестинаца и Израелаца се настављају, након што је синоћ муслиманска милитантна група Хамас испалила ракету на град Здерот на југу земље. Израелске снаге одговориле су ваздушним нападима.

Свијет 09.12.2017 | 11:27
Израел подигао бомбардере
Израелски медији јавили су да ракета није експлодирала и да није било повређених. Ово је трећа ракета коју је Хамас испалио од сриједе када је амерички председник Доналд Трамп објавио да признаје Јерусалим као престоницу Израела.

Након испаљивања ракета од стране Палестинаца, Израел је одговорио ваздушим нападима. У сукобима су двојица Палестинца убијена, а десетине повређене. Ракета је испаљена из Појаса Газе на израелски град Здерот, након чега је Израел бомбардовао полигон за војну обуку и уништио складиште оружја, објавила је агенција Ројтерс. У том нападу повређено је најмање 25 особа, преноси агенција позивајући се на изјаве сведока и министарство здравља Палестине, који тврде да је међу повређенима и шестеро деце.



Израелски војници упуцали су Махмуда ал-Масрија (30) источно од Кан-Јунеса док је учествовао у протесту близу ограде којим је израелска територија подељена од палестинске. Други Палестинац стар 54 године убијен је у сукобима, а његова смрт објављена је у петак увече.

Израелска војска је рекла да су стотине Палестинаца котрљале упаљене аутомобилске гуме и бацали камење на војнике са друге стране границе.

- Током немира војници израелске војске селективно су пуцали на двојицу главних подстрекача, а поготци су потврђени - саопштила је војска.



"Дан гнева", на који су позвали муслимански лидери због једностраног америчког признања Јерусалима, очекује се да се настави и данас. Широм Блиског истока и муслимаским земљама у свету, јуче су одржани протести подршке.

Поводом одлуке Трампа, јуче је одржана и ванредна седница Савета безбедности Уједињених нација, које су изразиле забринутост због опасности од ескалације насиља. На Савету безбедности европски представници су донијели изјаву да америчка одлука није у складу са резолуцијама.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ро

09.12.2017 10:36

Ово је САД и планирала.Људи живе од ратова и продаје оружја. Народна каже: Није ничија горила до зоре.Невиђена гамад.Сада кад се појави опет 100-тине мртвих негдје у ЕУ или САД-еу рећи ће ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ.Лицемјерје невиђено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васи пријатељи

09.12.2017 16:49

Па то су васи птијатељи.

Name

Реп

09.12.2017 18:03

Одкуд онда Сесељ да носи мајцу са Трамповим ликом а ви подрзавате Сесеља увлаците се Америма и г....у

Name

Правда

09.12.2017 11:00

Многе земље су против чак и Амерички савезници зна се да је Израел населијо се ту уз помоч Енглеза и касније Амера,нече се добро завршити на једној страни су Исламске земље са подршком од Руса,кинеза а вамо Амери мисле могу све.Добро би било да неиде даље али невидим рјешење још ако се умјеша Турска и Русија у ово бити це свега Ероган је луд тип а Руси це подржати га без обзира сто су Турци у НАТО.Кинези посматрају неволе Амере а доста че зависити и од Ирана и С.Арабије шта че подузети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре правда

09.12.2017 16:50

Ало правда.Они су најјаци.

Name

Прле

09.12.2017 11:21

Боли Трампа она ствар сто сад тамо дјеца гину, и сто на каменице узврацају бомбардерима. Бог све види а насиље највисе мрзи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

09.12.2017 11:49

ТРАМП ЈЕ ЗАПАЛИО ВАТРУ ТО ЦЕ УРАДИТИ И КОД НАС ЈЕР ОНИ ВОЛЕ ДА СЕ НАРОД МЕДЈУСОБНО УБИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задњи рат

09.12.2017 13:17

Конацни и задњи рат поциње код Христова гроба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трумп

09.12.2017 23:50

Ста ли це код нас урадити? Прогласити Мостар главим градом БиХ, Сарајево РСа, Сандјак независним? Србима дати аутономију у ХР? Херцег-Босну признати? Све је могуце, а ови насе локо дијаболе це се напалити на све.

ОДГОВОРИТЕ