Izrael podigao bombardere

Obračuni Palestinaca i Izraelaca se nastavljaju, nakon što je sinoć muslimanska militantna grupa Hamas ispalila raketu na grad Zderot na jugu zemlje. Izraelske snage odgovorile su vazdušnim napadima.

Svijet 09.12.2017 | 11:27
Izrael podigao bombardere
Izraelski mediji javili su da raketa nije eksplodirala i da nije bilo povređenih. Ovo je treća raketa koju je Hamas ispalio od srijede kada je američki predsednik Donald Tramp objavio da priznaje Jerusalim kao prestonicu Izraela.

Nakon ispaljivanja raketa od strane Palestinaca, Izrael je odgovorio vazdušim napadima. U sukobima su dvojica Palestinca ubijena, a desetine povređene. Raketa je ispaljena iz Pojasa Gaze na izraelski grad Zderot, nakon čega je Izrael bombardovao poligon za vojnu obuku i uništio skladište oružja, objavila je agencija Rojters. U tom napadu povređeno je najmanje 25 osoba, prenosi agencija pozivajući se na izjave svedoka i ministarstvo zdravlja Palestine, koji tvrde da je među povređenima i šestero dece.



Izraelski vojnici upucali su Mahmuda al-Masrija (30) istočno od Kan-Junesa dok je učestvovao u protestu blizu ograde kojim je izraelska teritorija podeljena od palestinske. Drugi Palestinac star 54 godine ubijen je u sukobima, a njegova smrt objavljena je u petak uveče.

Izraelska vojska je rekla da su stotine Palestinaca kotrljale upaljene automobilske gume i bacali kamenje na vojnike sa druge strane granice.

- Tokom nemira vojnici izraelske vojske selektivno su pucali na dvojicu glavnih podstrekača, a pogotci su potvrđeni - saopštila je vojska.



"Dan gneva", na koji su pozvali muslimanski lideri zbog jednostranog američkog priznanja Jerusalima, očekuje se da se nastavi i danas. Širom Bliskog istoka i muslimaskim zemljama u svetu, juče su održani protesti podrške.

Povodom odluke Trampa, juče je održana i vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koje su izrazile zabrinutost zbog opasnosti od eskalacije nasilja. Na Savetu bezbednosti evropski predstavnici su donijeli izjavu da američka odluka nije u skladu sa rezolucijama.

(Blic)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

ro

09.12.2017 10:36

Ovo je SAD i planirala.LJudi žive od ratova i prodaje oružja. Narodna kaže: Nije ničija gorila do zore.Neviđena gamad.Sada kad se pojavi opet 100-tine mrtvih negdje u EU ili SAD-eu reći će TERORISTIČKI AKT.Licemjerje neviđeno.

ODGOVORITE
Name

Vasi prijatelji

09.12.2017 16:49

Pa to su vasi ptijatelji.

Name

Rep

09.12.2017 18:03

Odkud onda Seselj da nosi majcu sa Trampovim likom a vi podrzavate Seselja uvlacite se Amerima i g....u

Name

Pravda

09.12.2017 11:00

Mnoge zemlje su protiv čak i Američki saveznici zna se da je Izrael naselijo se tu uz pomoč Engleza i kasnije Amera,neče se dobro završiti na jednoj strani su Islamske zemlje sa podrškom od Rusa,kineza a vamo Ameri misle mogu sve.Dobro bi bilo da neide dalje ali nevidim rješenje još ako se umješa Turska i Rusija u ovo biti ce svega Erogan je lud tip a Rusi ce podržati ga bez obzira sto su Turci u NATO.Kinezi posmatraju nevole Amere a dosta če zavisiti i od Irana i S.Arabije šta če poduzeti

ODGOVORITE
Name

Re pravda

09.12.2017 16:50

Alo pravda.Oni su najjaci.

Name

Prle

09.12.2017 11:21

Boli Trampa ona stvar sto sad tamo djeca ginu, i sto na kamenice uzvracaju bombarderima. Bog sve vidi a nasilje najvise mrzi.

ODGOVORITE
Name

yugosloven

09.12.2017 11:49

TRAMP JE ZAPALIO VATRU TO CE URADITI I KOD NAS JER ONI VOLE DA SE NAROD MEDJUSOBNO UBIJA.

ODGOVORITE
Name

Zadnji rat

09.12.2017 13:17

Konacni i zadnji rat pocinje kod Hristova groba.

ODGOVORITE
Name

trump

09.12.2017 23:50

Sta li ce kod nas uraditi? Proglasiti Mostar glavim gradom BiH, Sarajevo RSa, Sandjak nezavisnim? Srbima dati autonomiju u HR? Herceg-Bosnu priznati? Sve je moguce, a ovi nase loko dijabole ce se napaliti na sve.

ODGOVORITE