Најављен протест пред Владом РС

Мјесецима се причало да су Фармленд купили Кинези за 24 милиона евра, а данас радници немају од чега да наплате својих 300 000 марака. Добили су правоснажну пресуду, али је фирма кажу већ растурена, па не знају шта да раде.

Република Српска 08.12.2017 | 21:20
Најављен протест пред Владом РС
Окупили су се испред капије, али тамо их нико није дочекао, па поручују да ће одговоре већ наредне седмице тражити пред Владом.

“Не знам колико сад фирма има машина унутра, али колико сам чуо да је све продато. Од комбајна трактора све се продало. Сад не знам ми смо дошли да видимо добили смо ту пресуду како да наплатимо. Да ли ми можемо ући да ми продамо ишта. То питамо Владу”, рекао је бивши радник “Фармленда” Синиша Ђукић.

“Стечај није покренут, наводно су Кинези купили фарму. Међутим, колико видим од тога нема ништа”, рекао је бивши радник Бранислав Пуљаревић.

Из Управе Фармленда немогуће је било добити информацију шта се дешава, јер власник Драган Васиљевић на поруке и позиве није одговарао.

Бивши предсједник управе Предраг Згоњанин каже да више не ради у Фармленду и да не зна шта се дешава.

Тврди да је уговор са Кинезима потписан, али нема информације зашто није реализован, јер су од 24 милиона евра сви могли да се намире, укључујући и раднике и државу.

Радници тврде да држава Фармленду и даље шаље камионе са регресираним горивом иако је производња одавно стала.

Иако радници тврде да Фармленд од Владе добија редовно подстицаје готово ништа не указује да ова фирма и даље ради. Ознаке фирме скинуте су са главне капије, а радници тврде да у кругу нема говеда.

Све је распродато до посљедње краве, кажу радници. Након најава да долазе Кинези, накратко су повјеровали да ће и они добити своје, а сада им једино преостаје да помоћ траже од владе.

“Ићи ћемо пред зграду Владе, тражићемо помоћ ако зграда Владе нам омогући да уђемо у њу. Ако не, онда ћемо ићи у странку СДС тражићемо Вукоту Говедарицу да он нешто уради и Миладина Станића”, рекла је бивши радник Фармленда Невенка Дејановић.

Ни Влада са Фармлендом није начисто, јер та фирма тренутно дугује ИРБ-два кредита од 3 и 15 милиона марака за које је гарант било Министарство пољопривреде. Фармленд је дуговао око 32 милиона марака, а највећи повјерилац је држава.

(Агенције)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

100ДМ дневно

08.12.2017 20:32

Ту сам као студент, прије 35 година, поред градиске цесте, копао канал за ПТТ. Била је то свињогојска фарма. Ух какп је смрдило, иако је до главне капије фарме било бар 300м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

08.12.2017 20:41

Класицан примјер криминалне приватизације,затим повластеног полозаја код Владе Републике Српске,криминалног уговора са робним резервама, повластеног полозаја код исплате постицаја,добијања кредита од ИРБ без намјере врацања .Опљацкана Фирма,опљацкана Дрзава ,преварене банке , новац изнесен вани ,веза са највисим руководством Рс сто је лако доказати и нема одговорних.Пик Младен Стојановиц гигант носилац развоја Лијевце поља и да онај пензионер Мирјаниц има имало образа поднио би оставку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.12.2017 22:30

Залосно али истинито!!! Цитајуци коментаре,нас народ казе да је то у склопу борбе за Србство....?? Јадна нам наса мајка.....!

Name

Додиков еxперт

08.12.2017 21:40

И даље смо у пословном плусу, млијека имамо и за извоз. У кругу фабрике нема казу говеда, а у ресорном министарству јос не знамо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

09.12.2017 02:08

Цуј Предраг Згоњанин клосар невидјени понаса се као да је.он власник а не обицни пискољубац и увлакац разним власницима фирме сад ради. у боб у лактасима док га не сјебу ко фармланд добијо мало потицаја за фармланд па сјебо све и нагулио мајмун. сад це и боб да падне нетреба му пуно. плаца раднике ко за вријеме рата никако и касне а понасају се као за вријеме тите ... РАСПИТАЈТЕ СЕ МАЛО БН ТЕЛЕВИЗИЈО КО ЈЕ ЗГОЊАНИН ПА НАПИСИТЕ МАЛО НА ПОРТАЛУ ДА ВИДЕ И ОСТАЛИ ЛАКТАСАНИ И БАЊАЛУЦАНИ. МАМУ ЛИ МУ ЈЕБЕМ ДУЗАН МИ ЈЕ ПАРЕ СВЕ ЦУ МУ НАПЛАТИТИ МАКАР ГА ПО АСФАЛТИ ВУКО ЗА ЊЕГОВУ БРАДИЦУ ПИЦКА ЈЕДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокодакало

09.12.2017 05:31

Власт неинтересује бједа ,власт за све има механизме ако хоце , рецимо мени нису дали продузити возацку због неких неплацених судских троскова који немају везе са саобрацајем.Само је вазан ИМТ имал мене ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.12.2017 15:48

Плати казне које имас, не буди клосар.

Name

фармланд

09.12.2017 05:55

Сипа да провјери имовину тзв директора Младенка Топаловића-награђен новим директорским мјестом водовода Рибник са 4 разреда основне сколе,Горан Ђукић,Дарко Шандара,Предраг Згоњанин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре фармланд

09.12.2017 11:46

Ово су све кркани неписмени с Мањаче блиски власти снсд преко Топаловића,нису имали кучета ни мацета сад Ђукић кућу на 3 спрата у мотикама,голф6...кум Шандара пасата 6 из фармланда,а сви имају фармландове станове код Бенеција моста у БЛ...нек суд то прода и намири раднике.

Name

нн

09.12.2017 12:01

Који си ти кретен!