Примадона међу сто најбољих

Међународни биографски центар у Кембриџу поново је, послије 10 година, уврстио првакињу Опере Народног позоришта у Београду, примадону Милку Стојановић, међу сто најбољих музичара свијета.

Србија 08.12.2017 | 15:15
Примадона међу сто најбољих
У саопштењу те институције, између осталог, наведено је да Стојановић, као носилац овог престижног признања, може бити сигурна "у своје мјесто у историји и задовољна чињеницом да њен рад није само примјећен, већ и признат као изванредан".

У свакој години само сто најбољих свјетских музичара из свих дисциплина има прилику да се нађе на ексклузивној листи, а Милка Стојановић је први пут била уврштена 2007. године.

"Милка Стојановић потврђује еруптивну гласовну снагу и истовремено представља демонстрацију правог пјевачког чуда...Она пјева чудесно, прецизно и музикално. Њен глас је као канон у служби најчистије пјевачке школе, обојен незадрживим темпераментом...

Одавно нисмо чули пјевача оваквих квалитета...", само су неки од записа иностраних критичара који су пратили наступе примадоне током њене богате каријере.

Стојановић је дебитовала у улози Амелије у Вердијевој опери "Бал под маскама" и у првих неколико сезона отпјевала готово све најзначајније улоге репертоара драмског сопрана.

Наступала је на свим значајним оперским сценама свијета.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар