Primadona među sto najboljih

Međunarodni biografski centar u Kembridžu ponovo je, poslije 10 godina, uvrstio prvakinju Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, primadonu Milku Stojanović, među sto najboljih muzičara svijeta.

Srbija 08.12.2017 | 15:15
Primadona među sto najboljih
U saopštenju te institucije, između ostalog, navedeno je da Stojanović, kao nosilac ovog prestižnog priznanja, može biti sigurna "u svoje mjesto u istoriji i zadovoljna činjenicom da njen rad nije samo primjećen, već i priznat kao izvanredan".

U svakoj godini samo sto najboljih svjetskih muzičara iz svih disciplina ima priliku da se nađe na ekskluzivnoj listi, a Milka Stojanović je prvi put bila uvrštena 2007. godine.

"Milka Stojanović potvrđuje eruptivnu glasovnu snagu i istovremeno predstavlja demonstraciju pravog pjevačkog čuda...Ona pjeva čudesno, precizno i muzikalno. Njen glas je kao kanon u službi najčistije pjevačke škole, obojen nezadrživim temperamentom...

Odavno nismo čuli pjevača ovakvih kvaliteta...", samo su neki od zapisa inostranih kritičara koji su pratili nastupe primadone tokom njene bogate karijere.

Stojanović je debitovala u ulozi Amelije u Verdijevoj operi "Bal pod maskama" i u prvih nekoliko sezona otpjevala gotovo sve najznačajnije uloge repertoara dramskog soprana.

Nastupala je na svim značajnim operskim scenama svijeta.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar