Подршка европској будућности БиХ

Игор Црнадак, министар спољних послова Босне и Херцеговине, састао се данас у Бечу, по завршетку Министарског вијећа ОСЦЕ, са Себастијаном Курцом, министром за Европу, интеграцију и спољне послове и кандидатом за новог аустријског канцелара.

Босна и Херцеговина 08.12.2017 | 23:00
Подршка европској будућности БиХ
Из Министарства иностраних послова БиХ кажу да су главне теме разговора биле европска будућност регије Западног Балкана, европске интеграције и наставак реформи у Босни и Херцеговини.

Током разговора Црнадак је истакао да је Република Аустрија пријатељска земља која снажно подржава БиХ у разним областима, те да је министар Курц у свом мандату показао и личну посвећеност БиХ, њеној демократизацији и приближавању ЕУ што је потврдио бројним посјетама Сарајеву и Бањалуци.

Курц се захвалио Црнатку на сарадњи коју су имали као министри иностраних послова и изразио увјерење да ће нова Влада Аустрије наставити са конкретном и снажном подршком европској будућности БиХ.

Састанком са савезним министром Курцом, Црнадак завршава дводневни боравак у Бечу, током којег је учествовао на 24. засједању Министарског вијећа ОСЦЕ, одржао билатералне састанке са Карлом Ерјавецом, замјеником премијера и министром иностраних послова Словеније Срђаном Дармановићем, министром иностраних послова Црне Горе, Харлемом Десиром, представником за слободу медија ОСЦЕ, те учествовао на специјалном догађају посвећеном изазовима и опасностима пред којима се данас налази хришћанство који су организовали Петер Сијарто и Сергеј Лавров, министри иностраних послова Мађарске и Русије, наводе из МИП-а БиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПЕРО

08.12.2017 18:54

НЕМОЈ ДА ТЕ ЦУЈЕ ДОДИК БИЦЕ МУ КРИВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

10.12.2017 20:41

Јој Иго,сто си се убуцио,ради несто,неваља само јести и спавати...послусај ме.

ОДГОВОРИТЕ