Podrška evropskoj budućnosti BiH

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, sastao se danas u Beču, po završetku Ministarskog vijeća OSCE, sa Sebastijanom Kurcom, ministrom za Evropu, integraciju i spoljne poslove i kandidatom za novog austrijskog kancelara.

Bosna i Hercegovina 08.12.2017 | 23:00
Podrška evropskoj budućnosti BiH
Iz Ministarstva inostranih poslova BiH kažu da su glavne teme razgovora bile evropska budućnost regije Zapadnog Balkana, evropske integracije i nastavak reformi u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora Crnadak je istakao da je Republika Austrija prijateljska zemlja koja snažno podržava BiH u raznim oblastima, te da je ministar Kurc u svom mandatu pokazao i ličnu posvećenost BiH, njenoj demokratizaciji i približavanju EU što je potvrdio brojnim posjetama Sarajevu i Banjaluci.

Kurc se zahvalio Crnatku na saradnji koju su imali kao ministri inostranih poslova i izrazio uvjerenje da će nova Vlada Austrije nastaviti sa konkretnom i snažnom podrškom evropskoj budućnosti BiH.

Sastankom sa saveznim ministrom Kurcom, Crnadak završava dvodnevni boravak u Beču, tokom kojeg je učestvovao na 24. zasjedanju Ministarskog vijeća OSCE, održao bilateralne sastanke sa Karlom Erjavecom, zamjenikom premijera i ministrom inostranih poslova Slovenije Srđanom Darmanovićem, ministrom inostranih poslova Crne Gore, Harlemom Desirom, predstavnikom za slobodu medija OSCE, te učestvovao na specijalnom događaju posvećenom izazovima i opasnostima pred kojima se danas nalazi hrišćanstvo koji su organizovali Peter Sijarto i Sergej Lavrov, ministri inostranih poslova Mađarske i Rusije, navode iz MIP-a BiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

PERO

08.12.2017 18:54

NEMOJ DA TE CUJE DODIK BICE MU KRIVO

ODGOVORITE
Name

Stane

10.12.2017 20:41

Joj Igo,sto si se ubucio,radi nesto,nevalja samo jesti i spavati...poslusaj me.

ODGOVORITE