Када се Амбасада сели у Јерусалим?

САД "највјероватније" неће премјестити своју амбасаду из Тел Авива у Јерусалим барем још двије године, рекао је амерички државни секретар Рекс Тилерсон.

Свијет 08.12.2017 | 18:25
Када се Амбасада сели у Јерусалим?
"То се неће догодити ове, а највјероватније ни идуће године", рекао је након сусрета с француским колегом Жан-Ивиом Ле Дрианом током састанка о Либанону у Паризу.

"Предсједник (Доналд Трамп) жели да направимо конкретан и одлучан помак како бисмо били сигурни да ће се амбасада премјестити што је прије могуће", додао је.

У ту сврху треба "наћи простор, израдити нацрте, добити потребне дозволе (у америчком Конгресу), премда мислим да ту не би требало бити тешкоћа, и затим саградити зграду амбасаде", подсјетио је.

Рекс Тилерсон је истакнуо да је Трамп био "веома јасан у вези с чињеницом да се о коначном статусу Јерусалима и о границама мора преговарати и да ће о томе одлучити стране" у сукобу.

Амерички државни секретар ће се након састанка на којем ће пружити подршку Либанону, срести и са предсједником Емануелом Макроном с којим ће разговарати о тим питањима.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јолпаз

08.12.2017 20:49

То сто неце премјестити амбасаду јос бар двије године, није разлог да се Трумп не појави на свецаности и састане с израелским предсједником у управо признатој престоници.

ОДГОВОРИТЕ