Документ са Пала није оригинал

Примјерак Дејтонског мировног споразума пронађен 31. октобра на Палама није оригиналан документ, утврђено је вјештачењем које су извршили припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Република Српска 08.12.2017 | 18:14
Документ са Пала није оригинал
С циљем установљавања релевантих обиљежја документа примијењена је недеструктивна, криминалистичко-техничка и форензичка метода вјештачења, те функционални оптички инстурменти, саопштено је из МУП-а. 

Вјештачење је извршено на основу наредбе Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминалитета. 

У саопштењу се наводи да ће вјештачени документ бити враћен у допозит Окружног суда у Бањалуци. 

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а ухапсили су Жељка Кунтоша 31. октобра на Палама, након што су претресли његов стамбени објекат и пронашли примјерак Дејтонског споразума. 

У Окружном суду у Бањалуци 7. новембра отворена је фасцикла одузета од Кунтоша у којој је био и примјерак Дејтонског споразума, који је тада упућен на превођење и вјештачење. 

(Независне новине) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Неће они то тако

08.12.2017 17:46

Гдје ће се наћи оригинал. Дејтонски спотазум је нанио територијалне и политичке неправде и Бошњацима и Србима и Хрватима и осталима а међународна заједница много тога што се ту води као трајне категорије би третирала као привремена рјешења. Нико неће оригинал а свако хоће ревизију дејтонског споразума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вилена

08.12.2017 17:49

Супер,идемо даље,тресла се гора,родио се мис,хехехее!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

08.12.2017 18:15

Кад је могао једном нестати мозе још лакше поново. Ископирали га преко ноћи и подвалили народу копију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јокса

08.12.2017 18:39

ХаааааХХАААААааааХХХХХааааа! Владајуца елита покусала светску подвалу глупом народу ,а ви народе наседајте на њихове прљаве трикове и бирајте ко досад све за 50км,у овој земљи је увек било папака.Једини вам је спас направит јавни попис Градјана који це својим потписима или скуповима затразит од Медјународне заједнице и високог представника уклањање Додика ,Бакира и Цовица са политицке сцене и све оне који угрозавају будуцност и мир ове земље!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

08.12.2017 18:41

То је још једна фарса да се скрене пажња са економске кризе

ОДГОВОРИТЕ
Name

јокса

08.12.2017 21:34

Сад је вцреме да се сиром БиХ удрузе ово сто је остало нормалних градјана и невладиних организација и покрену смјену свих који отерасе ову омладину по свету ,који сире страх ,мрзњу ,пљацку и нацинализам сиром БиХ да се те особе санкционису са политицке сцене ,само је то дугороцно ресење ради будуцности насе деце и напредка земље ,једноставно народ треба дат подрску Високом представнику да мења ове лопове и криминалце ,ваљда це се нац неки од ова 2-3 милиона људи у БИХ који је нормалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

09.12.2017 07:21

Није оргинал јер пише да је споразум потписан на босанском,српском,хрватском и енглеском језику.Слоби и Фрањи није сметао босански језик...

ОДГОВОРИТЕ