Dokument sa Pala nije original

Primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma pronađen 31. oktobra na Palama nije originalan dokument, utvrđeno je vještačenjem koje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Republika Srpska 08.12.2017 | 18:14
Dokument sa Pala nije original
S ciljem ustanovljavanja relevantih obilježja dokumenta primijenjena je nedestruktivna, kriminalističko-tehnička i forenzička metoda vještačenja, te funkcionalni optički insturmenti, saopšteno je iz MUP-a. 

Vještačenje je izvršeno na osnovu naredbe Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta. 

U saopštenju se navodi da će vještačeni dokument biti vraćen u dopozit Okružnog suda u Banjaluci. 

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a uhapsili su Željka Kuntoša 31. oktobra na Palama, nakon što su pretresli njegov stambeni objekat i pronašli primjerak Dejtonskog sporazuma. 

U Okružnom sudu u Banjaluci 7. novembra otvorena je fascikla oduzeta od Kuntoša u kojoj je bio i primjerak Dejtonskog sporazuma, koji je tada upućen na prevođenje i vještačenje. 

(Nezavisne novine) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Neće oni to tako

08.12.2017 17:46

Gdje će se naći original. Dejtonski spotazum je nanio teritorijalne i političke nepravde i Bošnjacima i Srbima i Hrvatima i ostalima a međunarodna zajednica mnogo toga što se tu vodi kao trajne kategorije bi tretirala kao privremena rješenja. Niko neće original a svako hoće reviziju dejtonskog sporazuma.

ODGOVORITE
Name

Vilena

08.12.2017 17:49

Super,idemo dalje,tresla se gora,rodio se mis,hehehee!!

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

08.12.2017 18:15

Kad je mogao jednom nestati moze još lakše ponovo. Iskopirali ga preko noći i podvalili narodu kopiju.

ODGOVORITE
Name

joksa

08.12.2017 18:39

HaaaaaHHAAAAAaaaaHHHHHaaaaa! Vladajuca elita pokusala svetsku podvalu glupom narodu ,a vi narode nasedajte na njihove prljave trikove i birajte ko dosad sve za 50km,u ovoj zemlji je uvek bilo papaka.Jedini vam je spas napravit javni popis Gradjana koji ce svojim potpisima ili skupovima zatrazit od Medjunarodne zajednice i visokog predstavnika uklanjanje Dodika ,Bakira i Covica sa politicke scene i sve one koji ugrozavaju buducnost i mir ove zemlje!!!!!

ODGOVORITE
Name

Д

08.12.2017 18:41

То је још једна фарса да се скрене пажња са економске кризе

ODGOVORITE
Name

joksa

08.12.2017 21:34

Sad je vcreme da se sirom BiH udruze ovo sto je ostalo normalnih gradjana i nevladinih organizacija i pokrenu smjenu svih koji oterase ovu omladinu po svetu ,koji sire strah ,mrznju ,pljacku i nacinalizam sirom BiH da se te osobe sankcionisu sa politicke scene ,samo je to dugorocno resenje radi buducnosti nase dece i napredka zemlje ,jednostavno narod treba dat podrsku Visokom predstavniku da menja ove lopove i kriminalce ,valjda ce se nac neki od ova 2-3 miliona ljudi u BIH koji je normalan.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

09.12.2017 07:21

Nije orginal jer piše da je sporazum potpisan na bosanskom,srpskom,hrvatskom i engleskom jeziku.Slobi i Franji nije smetao bosanski jezik...

ODGOVORITE