Офанзива Партизана - Раћо, чекамо те!

Партизан послао званичну понуду Спортингу из Лисабона за Радосава Петровића.  О томе пише португалски Рекорд, пословично добро упознат са развојем догађаја у Спортингу.

Фудбал 09.12.2017 | 21:00
Офанзива Партизана - Раћо, чекамо те!
Желео је Партизан да ангажује Радосава Петровића прошлог лета, али је покушај оперативаца црно-белих да везни ред "парног ваљка" попуни некадашњим репрезентативцом, услед свих напора, пропао.

Партизан је у офанзиву за довођење искусног фудбалера из Спортинга сада кренуо на време. Понуда из Хумске стигла је на адресу лисабонског клуба, пише у последњем издању угледног португалског спортског магазина "Рекорд".

Црно-бели желе да врате некадашњег фудбалера на позајмицу од шест месеци, али и са опцијом на на лето откупе уговор од Спортинга.

Мало је фалило да се 28-годишњи фудбалер још у августу врати у клуб за који навија и у којем се играчки афирмисао пре него што је 2011. потписао уговор са Блекбурном. Међутим, тренер "лавова" Жорж Жезус није желео да се одрекне Србина, тврдећи да рачуна на њега и да му је спремио важну улогу за нову сезону.

Ипак, Петровић ни ове јесени није добио довољно минута и идеална је прилика да Партизан крене нови покушај трансфера. Спортски директор црно-белих Ивица Илиев је недавно изјавио да ће долазак Петровића бити приоритет у зимском прелазном року.

Стара вест каже да је Партизан показао интерес за Радосава Раћу Петровића, а нова да је Партизан послао званичну понуду Лавовима како би довео Петровића! О томе пише португалски Рекорд, пословично добро упознат са развојем догађаја у Спортингу, клубом са којим Раћа има уговор.

Црно-бели имају намеру да доведу Петровића у јануару, али са клаузулом по којом би га касније откупили.

Петровића Лавови гледају као вишак јер су на тој позицији добро попуњени. Доказ овога је досадашњи број утакмица у зелено-белом дресу. Била би то шанса и за Партизан да добије квалитетног играча на средини терена, али за Петровића који би могао да се врати у форму и игра пролеће са клубом у ком се афирмисао као играч.

Петровић је до сада одиграо шест утакмица у сезони, само 23 минута у Примеири. Жорж Жезус га је користио и на позицији штопера. Нема сумње да би био од велике помоћи садашњем тиму Мирослава Ђукића. Познато је како Петровић зна да одигра на средини терена, да смири игру, пресече лопту дугим ногама, пошаље пас у дубину, шутне из даљине...

Такође, помињало се да су Евертон и Јевтовић привукли пажњу из иностранства, па ће црно-белима бити можда бити хитно потребан играч на задњем везном.

Петровић има уговор до 2020. године, а откупна клаузула је 60.000.000 евра. Наравно, у случају евентуалног откупа, преговарало би се о другој клаузули, далеко, далеко мањој.

Спортинг га је платио 1.000.000 евра Динаму из Кијева на лето 2016. Спекулисало се да има плату од око 1.000.000 евра.

Петровић је у досадашњој каријери играо за Јединство из родног Уба, обреновачки Раднички, Партизан, Блекбурн, Генчлербирлиги, Динамо Кијев, Спортинг и Рио Аве, где је био на позајмици.

Са репрезентацијом Србије био је учесник Светског првенства 2010. године у Јужној Африци, а за државни тим уписао је 44 утакмице и постигао два гола.

С Партизаном је освојио три титуле (2009, 2010. и 2011) и два Купа (2009. и 2011). Био је шампион Украјине са Динамом (2016), док од индивидуалних признања два пута је био у идеалном тиму Суперлиге (2010. и 2011).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар