Ofanziva Partizana - Raćo, čekamo te!

Partizan poslao zvaničnu ponudu Sportingu iz Lisabona za Radosava Petrovića.  O tome piše portugalski Rekord, poslovično dobro upoznat sa razvojem događaja u Sportingu.

Fudbal 09.12.2017 | 21:00
Ofanziva Partizana - Raćo, čekamo te!
Želeo je Partizan da angažuje Radosava Petrovića prošlog leta, ali je pokušaj operativaca crno-belih da vezni red "parnog valjka" popuni nekadašnjim reprezentativcom, usled svih napora, propao.

Partizan je u ofanzivu za dovođenje iskusnog fudbalera iz Sportinga sada krenuo na vreme. Ponuda iz Humske stigla je na adresu lisabonskog kluba, piše u poslednjem izdanju uglednog portugalskog sportskog magazina "Rekord".

Crno-beli žele da vrate nekadašnjeg fudbalera na pozajmicu od šest meseci, ali i sa opcijom na na leto otkupe ugovor od Sportinga.

Malo je falilo da se 28-godišnji fudbaler još u avgustu vrati u klub za koji navija i u kojem se igrački afirmisao pre nego što je 2011. potpisao ugovor sa Blekburnom. Međutim, trener "lavova" Žorž Žezus nije želeo da se odrekne Srbina, tvrdeći da računa na njega i da mu je spremio važnu ulogu za novu sezonu.

Ipak, Petrović ni ove jeseni nije dobio dovoljno minuta i idealna je prilika da Partizan krene novi pokušaj transfera. Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev je nedavno izjavio da će dolazak Petrovića biti prioritet u zimskom prelaznom roku.

Stara vest kaže da je Partizan pokazao interes za Radosava Raću Petrovića, a nova da je Partizan poslao zvaničnu ponudu Lavovima kako bi doveo Petrovića! O tome piše portugalski Rekord, poslovično dobro upoznat sa razvojem događaja u Sportingu, klubom sa kojim Raća ima ugovor.

Crno-beli imaju nameru da dovedu Petrovića u januaru, ali sa klauzulom po kojom bi ga kasnije otkupili.

Petrovića Lavovi gledaju kao višak jer su na toj poziciji dobro popunjeni. Dokaz ovoga je dosadašnji broj utakmica u zeleno-belom dresu. Bila bi to šansa i za Partizan da dobije kvalitetnog igrača na sredini terena, ali za Petrovića koji bi mogao da se vrati u formu i igra proleće sa klubom u kom se afirmisao kao igrač.

Petrović je do sada odigrao šest utakmica u sezoni, samo 23 minuta u Primeiri. Žorž Žezus ga je koristio i na poziciji štopera. Nema sumnje da bi bio od velike pomoći sadašnjem timu Miroslava Đukića. Poznato je kako Petrović zna da odigra na sredini terena, da smiri igru, preseče loptu dugim nogama, pošalje pas u dubinu, šutne iz daljine...

Takođe, pominjalo se da su Everton i Jevtović privukli pažnju iz inostranstva, pa će crno-belima biti možda biti hitno potreban igrač na zadnjem veznom.

Petrović ima ugovor do 2020. godine, a otkupna klauzula je 60.000.000 evra. Naravno, u slučaju eventualnog otkupa, pregovaralo bi se o drugoj klauzuli, daleko, daleko manjoj.

Sporting ga je platio 1.000.000 evra Dinamu iz Kijeva na leto 2016. Spekulisalo se da ima platu od oko 1.000.000 evra.

Petrović je u dosadašnjoj karijeri igrao za Jedinstvo iz rodnog Uba, obrenovački Radnički, Partizan, Blekburn, Genčlerbirligi, Dinamo Kijev, Sporting i Rio Ave, gde je bio na pozajmici.

Sa reprezentacijom Srbije bio je učesnik Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, a za državni tim upisao je 44 utakmice i postigao dva gola.

S Partizanom je osvojio tri titule (2009, 2010. i 2011) i dva Kupa (2009. i 2011). Bio je šampion Ukrajine sa Dinamom (2016), dok od individualnih priznanja dva puta je bio u idealnom timu Superlige (2010. i 2011).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar