Крузер пун заражених људи

Луксузно крстарење око свијета за више од 200 путника претворило се у праву ноћну мору, након што су на крузеру „Овација мора“ „закачили“ опаку заразу због које пате од дијареје, повраћања, болова и тешких грчева у стомаку, преноси „Дејли мејл“.

Свијет 08.12.2017 | 13:59
Крузер пун заражених људи
Брод „Овација мора“ један је од највећих на свијету, а пловио је из Сингапура ка Аустралији када је готово 200 људи посади пријавило тешке пробавне проблеме. На њему се тренутно налази више од 5.800 људи, који су након двије седмице пловидбе стигли у Тасманију. Призори који су се могли видјети изненадили су многе, у први мах изгледали су као сцене из неког холивудског блокбастера о епидемијама.

Наиме, чланови посаде обучени у заштитна одијела, с маскама преко лица, обилазили су брод и вакцинисали путнике овог луксузног пловила.

- Налазим се на броду, а свуда око мене су кабине с људима који имају проблеме са стомаком. Сви су се заразили на овом крстарењу, повраћају, имају тешке грчеве и дијареју. Посада ради све како би спријечила ширење болести. Чуо сам их ноћас док су ишли од кабине до кабине и давали лијекове свима који су заражени - чује се на снимку који је један од путника објавио на интернету.

Посада је обавијестила све заражене да је „узрок њихових тегоба тзв. норовирус, гастроентеролошка болест од које пати неколико путника. Међутим, за сада нема сазнања о томе како се зараза проширила крузером.

У видео-снимку објављеном на „Фејсбуку“ компанија „Ројал Карибијан“, која посједује луксузни крузер, објавила је да су „сви путници примили адекватну дозу лијекова за пробавне сметње, и то по препоруци љекара“.

Директор Установе за јавно здравље на Тасманији Марк Вејч рекао је да је пет путника пребачено с крузера у локалну болницу, али да је њихово стање стабилно.

Надамо се да ће сви наши гости бити добро. У међувремену, предузимамо кораке попут интензивних санитарних поступака како бисмо смањили ризик од даљих проблема - рекао је портпарол компаније „Ројал Карибијан“.
Чист за ново путовање
У компанији „Ројал Карибијан“ тврде да ће брод бити „потпуно чист“ када стигне у сљедећу луку, односно у Сиднеј, гдје би требало да се укрцају нови путници.

- Није неуобичајено да се на оваквим бродовима појави гастроентеритис, то је сасвим нормално, баш као и међу осталом популацијом - рекао је портпарол и смиривао ситуацију.

(Глас Српске)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

055

08.12.2017 13:20

Није то ништа,белосвјетска олош,педери,дрогераши,перверзњаци,неко им мало сунуо да добију пролив,нека се мало прочисте јер тако и тако су г..на.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

08.12.2017 13:49

Ста оцекивати, педери, курве, наркомани, групни секс итд добро овој планети Земљи ниста добро неце донијети.

Name

Игор

08.12.2017 13:53

Само ти сједи у БиХ или РС и слусај "слозну" браћу. Сви су олос само сте ви паметни и нормални а нигдје накарадније земље нема. Од 5800 људи 200 покупило вирус и ста сад ?!

Name

ап

08.12.2017 13:44

Баш тако.На таквим крстарењима је олош и владају перверзије.Можда би било боље решење да је потонуо.Белосветски олош влада свијетом и не зна шта ће од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе сацувај

08.12.2017 15:19

Болесног свијета који овдје коментарисе.. бозе па ви стварно нисте нормални... ви који овако коментаристе никад у зивоту нисте били на крузу нити знате ко иде и засто иде тамо, а побрали сте памет свог свијета. Зали бозе кисика који удисете на овој планети јер од таквих никад нико неце никакво добро видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

08.12.2017 16:40

Ти знас,вјероватно дајес тамо услуге!

Name

ре Ти

11.12.2017 11:01

ја могу из лицног искуства реци како је и ста има на крузу, а тебе неби пустили ни да удјес на брод ради твоје малоумности

Name

за Ти

11.12.2017 11:50

а ти једино мозес давати услуге у стали, тамо ти и јест мјесто