Упоредна статистика: Партизан вс Звезда...

И једни и други су прошли у нокаут фазу Лиге Европе, сад можемо на миру да се бавимо бројкама.

Фудбал 09.12.2017 | 23:45
Упоредна статистика: Партизан вс Звезда...
Тензија је прошла, сад можемо да се опустимо до фербруара и уживамо у чињеници да имамо два клуба у шеснаестини финала Лиге Европе. И Црвена звезда и Партизан су обезбедили друго место на табели, тако да с те позиције чекају жреб у Ниону који је на програму у понедељак.После шест одиграних мечева групне фазе право је време да направимо упоредну анализу статистике два тима, чисто анализе ради, али и забаве. Лако нам је сада да се бавимо бројкама.

Партизан је прошао у нокаут фазу са осам освојених бодова, док је Звезда узела девет. Од тога је два пута тукла Келн са по 1:0 и то је било кључно.

Занимљив је однос датих и примљених голова Црвене звезде. Тим Владана Милојевића је дао само три гола по чему је трећи најлошији тим у групној фази, али је, наравно, Звезда имала најбољу одбрану од свих тимова - примила је само два гола! Укупно гледано, у просеку је примала 0,17 голова по мечу. Фантастичан учинак у одбрани заиста!

Партизан је био доста бољи у нападу од Звезде, дао је осам голова на шест утакмица, 1,33 у просеку, и са тим учинком је тим Мирослава Ђукића рецимо био бољи од Евертона, Хофенхајма, Марсеља, Копенхагена. Али, примио је девет голова и то је нешто на чему црно-бели треба да пораде.

Даље...

Занимљиво, Партизан је последњи од свих учесника Лиге Европе по броју пробаних додавања - 1.756. Од тога је тачних било 1.298. Јако мало у поређењу рецимо с Ницом која је пробала да дода чак 4.367 пута, или Реал Сосиједадом (4.267) и Арсеналом (3.857). То значи да су црно-бели више ишли на дуге лопте и прескакали игру, рецимо преко Леандра Тавамбе. То им је на крају донело жељени резултат.

Ни Звезда није много боља у овом сегменту, налази се у доњем делу ранг листе са 2.279 покушаја додавања.

Када се гледа посед лопте, вечити су ту негде - Звезда је имала просечно лопту у ногама 47%, а Партизан 45%. Мање су имали само Зулте Варегем (42%), БАТЕ (42%), Вардар (41%), Ријека (41%).

Један од индикатора опасности по гол противника је и број корнера који су вечити правили. Ту се Звезда добро котира јер је налази на 14 месту са укупно 32 корнера на шест утакмица (5,3 у просеку). Допустила је у просеку по пет противницима. Партизан не блиста у овом параметру. Свирано му је 3,8 корнера по утакмици.

Партизан је осам пута био у офсајду, док је Звезда 13 пута била у недозвољеном положају, дакле око два пута по утакмици.

Да видимо како вечити стоје када је дисциплина у питању.

Занимљиво, Партизан је најоштрији тим у групној фази Лиге Европе! Црно-бели су направили чак 118 фаулова. Иза су Јанг Бојс (109), Хофенхајм (109) и Динамо Кијев (106). Дакле, играло се мушки у Партизановој групи Б. Три од четири најоштрија тима су била у тој групи. Такође, Партизан је и претрпео највише фаулова - 135.

Црно-бели су добили укупно 19 жутих картона и ниједан црвени. Звезда је укупно направила 65 фаулова, претрпела је 67, добила је 14 жутих картона и један црвени картон.

Утисци?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар