Uporedna statistika: Partizan vs Zvezda...

I jedni i drugi su prošli u nokaut fazu Lige Evrope, sad možemo na miru da se bavimo brojkama.

Fudbal 09.12.2017 | 23:45
Uporedna statistika: Partizan vs Zvezda...
Tenzija je prošla, sad možemo da se opustimo do ferbruara i uživamo u činjenici da imamo dva kluba u šesnaestini finala Lige Evrope. I Crvena zvezda i Partizan su obezbedili drugo mesto na tabeli, tako da s te pozicije čekaju žreb u Nionu koji je na programu u ponedeljak.Posle šest odigranih mečeva grupne faze pravo je vreme da napravimo uporednu analizu statistike dva tima, čisto analize radi, ali i zabave. Lako nam je sada da se bavimo brojkama.

Partizan je prošao u nokaut fazu sa osam osvojenih bodova, dok je Zvezda uzela devet. Od toga je dva puta tukla Keln sa po 1:0 i to je bilo ključno.

Zanimljiv je odnos datih i primljenih golova Crvene zvezde. Tim Vladana Milojevića je dao samo tri gola po čemu je treći najlošiji tim u grupnoj fazi, ali je, naravno, Zvezda imala najbolju odbranu od svih timova - primila je samo dva gola! Ukupno gledano, u proseku je primala 0,17 golova po meču. Fantastičan učinak u odbrani zaista!

Partizan je bio dosta bolji u napadu od Zvezde, dao je osam golova na šest utakmica, 1,33 u proseku, i sa tim učinkom je tim Miroslava Đukića recimo bio bolji od Evertona, Hofenhajma, Marselja, Kopenhagena. Ali, primio je devet golova i to je nešto na čemu crno-beli treba da porade.

Dalje...

Zanimljivo, Partizan je poslednji od svih učesnika Lige Evrope po broju probanih dodavanja - 1.756. Od toga je tačnih bilo 1.298. Jako malo u poređenju recimo s Nicom koja je probala da doda čak 4.367 puta, ili Real Sosijedadom (4.267) i Arsenalom (3.857). To znači da su crno-beli više išli na duge lopte i preskakali igru, recimo preko Leandra Tavambe. To im je na kraju donelo željeni rezultat.

Ni Zvezda nije mnogo bolja u ovom segmentu, nalazi se u donjem delu rang liste sa 2.279 pokušaja dodavanja.

Kada se gleda posed lopte, večiti su tu negde - Zvezda je imala prosečno loptu u nogama 47%, a Partizan 45%. Manje su imali samo Zulte Varegem (42%), BATE (42%), Vardar (41%), Rijeka (41%).

Jedan od indikatora opasnosti po gol protivnika je i broj kornera koji su večiti pravili. Tu se Zvezda dobro kotira jer je nalazi na 14 mestu sa ukupno 32 kornera na šest utakmica (5,3 u proseku). Dopustila je u proseku po pet protivnicima. Partizan ne blista u ovom parametru. Svirano mu je 3,8 kornera po utakmici.

Partizan je osam puta bio u ofsajdu, dok je Zvezda 13 puta bila u nedozvoljenom položaju, dakle oko dva puta po utakmici.

Da vidimo kako večiti stoje kada je disciplina u pitanju.

Zanimljivo, Partizan je najoštriji tim u grupnoj fazi Lige Evrope! Crno-beli su napravili čak 118 faulova. Iza su Jang Bojs (109), Hofenhajm (109) i Dinamo Kijev (106). Dakle, igralo se muški u Partizanovoj grupi B. Tri od četiri najoštrija tima su bila u toj grupi. Takođe, Partizan je i pretrpeo najviše faulova - 135.

Crno-beli su dobili ukupno 19 žutih kartona i nijedan crveni. Zvezda je ukupno napravila 65 faulova, pretrpela je 67, dobila je 14 žutih kartona i jedan crveni karton.

Utisci?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar