Условно кажњено шест батинаша

Виши суд у Београду осудио је шесторицу припадника Жандармерије на шестомесечне условне казне затвора, са роком провере од две године.

Србија 08.12.2017 | 10:17
Условно кажњено шест батинаша
Они су осуђени због напада на браћу председника Србије и градоначелника Београда Андреја Вучића и Предрага Малог током Параде поноса 2014. године.

Један жандарм је осуђен на осам месеци затвора, условно на три године, док је осми припадник Жандармерије ослобођен одговорности.

На шест месеци затвора, условно на две године, осуђени су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић. На осам месеци условно осуђен је Драган Савић, док је Раде Матић ослобођен. 

Председавајућа судског већа судија Снежана Алексић је, образлажући пресуду, навела да је пресуда донета јер је суд поверовао сведочењима непосредних очевидаца, као и на основу снимка телевизије Н1 са места догађаја. 

Она је додала да је суд одбацио изјаве оптужених да су били нападнути и да су се бранили. Тужилаштво је за седморицу оптужених затражило по две године затвора, а за једног 12 месеци, док су правни заступници жандарма сматрали да би једино правична била ослобађајућа пресуда. 

Током суђења које је почело још 30. априла 2015, жандарми су тврдили да су 28. септембра 2014. поступили по закону, и да нису починили кривична дела напада, и злостављања и мучења, која им се стављају на терет.



(Б92/Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

08.12.2017 15:43

Каква дрзава такав закон

ОДГОВОРИТЕ