Вон: Представљаћу САД, а не Трампа!

Скијашица Линдзи Вон последња је од познатих америчких спортиста и спортискиња која се јавно супротставила и критиковала председника САД-а, Доналда Трампа.

Остали спортови 12.12.2017 | 13:30
Вон: Представљаћу САД, а не Трампа!
Олимпијска и двострука светска шампионка покушаће да на Зимским олимпијских играма стигне до треће олимпијске медаље, пошто из Ванкувера 2010. има и бронзу у супер-џију, али и да обори рекорд по броју тријумфа у Светском купу – који од 1989. године држи Ингемар Стенмарк са 86 славља.

"Олимпијске игре схватам веома озбиљно, пре свега због онога што значе и представљају, али и због саме чињенице да ходате под заставом ваше земље на церемонији отварања Игара. Желим да представљам нашу земљу на прави начин, пошто мислим да велики део људи који су тренутно у влади не чини то", сматра Вонова. 

Тридесетрогодишња Американка каже да сигурно неће прихватити позив Трампа за посету Белој кући, уколико у Пјонгчангу стигне до најсјајнијег одличја. 

"Асполутно да не бих прихватила позив. Али, првом морам да победим свакако. У ствари, мислим да су сви чланови нашег тима позвани, тако да да... Свакако нећу ићи".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар