Откривенио седам страних држављана

Припадници Граничне полиције Босне и Херцеговине 6. 12. 2017. године на подручју Посушја, Зворника и Билеће открили су девет страних држављана у илегалном преласку државне границе.

Босна и Херцеговина 07.12.2017 | 13:12
Откривенио седам страних држављана
Службеници Јединице граничне полиције Горица спријечили су четверицу држављана Алжира у илегалном преласку државне границе у Посушју. Истог дана припадници ЈГП-а Зворник у илегалном преласку границе из Републике Србије у БиХ открили су три особе с подручја Косова и држављанина Републике Србије, док су на подручју Билеће службеници ЈГП-а Требиње открили држављанина Алжира у илегалном преласку границе из Црне Горе у БиХ. Сви ће бити предати припадницима Службе за послове са странцима на даљње поступање.
 
Лишени слободе према потрагама

Службеници ЈГП-а Градишка 7.12.2017. лишили су слободе Е.Ч. (1982.) након што је граничним провјерама утврђено да је за њим Полицијска станица Босански Петровац расписала потрагу због кривичног дјела „крађа“. Држављанин БиХ контролиран је при уласку у нашу земљу на Међународном граничном пријелазу Градишка и бит ће предат надлежном органу.

Дан раније, 6.12.2017. приликом уласка у БиХ на МГП-у Градина службеници ове јединице лишили су слободе Х.Е. (1962.), држављанина Савезне Републике Њемачке. Граничним провјерама установљено је да га потражује Основни суд у Зворнику због кривичног дјела „злоупотреба овлашћења у привреди“. Предат је службеницима Судске полиције Градишка.

Приликом уласка у БиХ на МГП-у Шамац 6.12.2017. лишен је слободе Ф.С. (1961.) јер га потражује Опћински суд у Живиницама због кривичног дјела „крађа“. Службеници ЈГП-а Орашје предали су бх. држављанина припадницима Судске полиције Оџак.

(Вијести)

Коментари / 0

Оставите коментар