Otkrivenio sedam stranih državljana

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 6. 12. 2017. godine na području Posušja, Zvornika i Bileće otkrili su devet stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice.

Bosna i Hercegovina 07.12.2017 | 13:12
Otkrivenio sedam stranih državljana
Službenici Jedinice granične policije Gorica spriječili su četvericu državljana Alžira u ilegalnom prelasku državne granice u Posušju. Istog dana pripadnici JGP-a Zvornik u ilegalnom prelasku granice iz Republike Srbije u BiH otkrili su tri osobe s područja Kosova i državljanina Republike Srbije, dok su na području Bileće službenici JGP-a Trebinje otkrili državljanina Alžira u ilegalnom prelasku granice iz Crne Gore u BiH. Svi će biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.
 
Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Gradiška 7.12.2017. lišili su slobode E.Č. (1982.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bosanski Petrovac raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 6.12.2017. prilikom ulaska u BiH na MGP-u Gradina službenici ove jedinice lišili su slobode H.E. (1962.), državljanina Savezne Republike Njemačke. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „zloupotreba ovlašćenja u privredi“. Predat je službenicima Sudske policije Gradiška.

Prilikom ulaska u BiH na MGP-u Šamac 6.12.2017. lišen je slobode F.S. (1961.) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP-a Orašje predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Odžak.

(Vijesti)

Komentari / 0

Ostavite komentar