ОК БиХ: Четврта титула за Ларису Церић!

Најбољи спортиста 2017. године у Босни и Херцеговини је трофејна џудисткиња Лариса Церић, одлучио је жири овогодишњег Избора спортисте године који традиционално организује Олимпијски комитет Босне и Херцеговине (ОК БиХ).

Остали спортови 07.12.2017 | 19:15
ОК БиХ: Четврта титула за Ларису Церић!
Џудисткиња Лариса Церић, четврти пут је добила ову престижну награду у избору ОК БиХ, а власница је осам европских и двије свјетске медаље. Лариса је проглашена и најбољом сениорском спортисткињом БиХ, док је у мушкој конкуренцији ту награду однио фудбалер Миралем Пјанић, везиста италијанског Јувентуса и репрезентације БиХ, пренијела је агенција "Фена".

На манифестацији одржаној у Олимпијском музеју БиХ, за најуспјешнију спортисткињу у конкуренцији јуниорки изабрана је трофејна џудисткиња Александра Самарџић, док је најбољи јуниор каратист Хамза Чајић.

Вишеструки првак Босне и Херцеговине, Одбојкашки клуб Младост из Брчког, добио је признање за најбољи спортски клуб у БиХ, а најбољом репрезентацијом БиХ у 2017. години проглашена је сениорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине која је успјешно прошла претквалификације за Свјетско првенство у Кини 2019. године.

Најбољи тренер у 2017. години је селектор џудо репрезентације БиХ Бранислав Црногорац, док је специјална награда Међународног олимпијског комитета (МОК) ''спорт без граница'' припала новинару и публицисти Бранку Томићу.

Награду за дугогодишњи допринос спорту добио је потпредсједник Атлетског савеза БиХ Суад Какњо, а награду ''промотери спорта'' добило је Универзитетско спортско друштво Босна.

У категорији неолимпијских спортова награду за најбоље уручене су Савезу специјалне олимпијаде и билијардисти Сањину Пехливановићу, вишеструком европском прваку и актуелном јуниорском прваку свијета.

Олимпијски комитет БиХ додијелио је и посебне награде за истакнуте спортске резултате у сениорској и јуниорској конкуренцији.

Посебна награда за истакнути спортски резултат припала је бх. фудбалеру Едину Џеки, нападачу италијанске Роме и капитену репрезентације БиХ који је уједно и најбољи стријелац "змајева" свих времена.

Другу награду у истој категорији добио је најбољи тенисер БиХ Дамир Џумхур, иза којег је најбоља сезона у каријери, током које је освојио први наслов на АТП турнирима.

У категорији јуниора награде су припале кошаркашу Санију Чампари и џудисткињи Анђели Самарџић.

Специјална награда за подршку раду Олимпијског комитета БиХ добио је Факултет спорта и физичког васпитања Унверзитета у Сарајеву.

Награде за медијску промоцију олимпијских вриједности припале су новинарима Мухамеду Бикићу и Ведрану Раденовићу. Специјалну награду за дугогодишњи тренерски рад добио је карате тренер Суад Ћупина.

Амбасадори спорта БиХ ове године су: Миланко Мучибабић, Данин Јуско и Сејфо Шеховић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар