Како до бујне косе

Немојте да се зачудите ако одједном постанете алергични на "фарбу" неког произвођача, откривају дерматолози, јер то може да се деси после много година, чак и деценија редовног фарбања.

Мода и љепота 07.12.2017 | 09:29
Како до бујне косе
ГОДИНАМА фарбате косу, мењате и комбинујете боје, како бисте добили савршену нијансу? Ипак, немојте да се зачудите ако одједном постанете алергични на "фарбу" неког произвођача, откривају дерматолози, јер то може да се деси после много година, чак и деценија редовног фарбања.

Зато се трудницама препоручује да користе боје биљног порекла, без амонијака, због ризика повезаног с удисањем амонијака. Уколико не можете да се одрекнете ваше омиљене боје, потрудите се да пронађете фризерски салон који има одговарајућу вентилацију.

Ако муку мучите са перути, требало би да знате да она није болест, већ стање коже, објашњавају дерматолози. Зато слободно чешће перите косу, али исто тако чешће мењајте шампоне против перути, односно произвођаче ових препарата.

Шишање косе не утиче толико на њен раст, мада је пожељно да скратите "расцветале" крајеве сваких шест до осам недеља, јер ће ваша коса деловати бујније. Такође, претерано четкање може да оштети кутикулу косе (спољашњи, заштитни слој длаке), зато је пажљиво ишчеткајте када је то заиста неопходно, на пример, ако је замршена, саветују професионални фризери.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар