Слабије памћење због болова у леђима

Особе са хроничним болом у леђима имају слабије памћење у вези са будућим догађајима, као што су одлазак у куповину, заказана посета лекару и слично, тврде стручњаци са британског Универзитета Кил.

Здравље 07.12.2017 | 09:28
Слабије памћење због болова у леђима
Особе са хроничним болом у леђима имају слабије памћење у вези са будућим догађајима, као што су одлазак у куповину, заказана посета лекару и слично, тврде стручњаци са британског Универзитета Кил у Стафордширу.

До оваквог закључка су дошли на основу теста меморије спроведеног међу испитаницима од којих је половина била са сталним болом, а половина без болова. Од испитаника је тражено да наведу колико им је пута заказала оваква врста памћења у одређеном периоду, као и технике које су користили да би се присетили одређених активности.

Испитаници са хроничним болом показали су далеко слабије резултате, али само када се радило о памћењу у вези са краткорочним плановима. У односу на уобичајене активности које се обављају дуже време, памћење је потпуно функционисало. Један од разлога за овако лоше памћење је стрес настао као последица бола. До лошег памћења доводе и стероидни лекови који се некада користе против болова.

Новости
Фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дакле...

16.12.2017 14:00

...до лосег памцења долази ако не памтис добро.

ОДГОВОРИТЕ