ЛЕ - Састав Партизана: Зна га само Ђукић!

Никада теже није било претпоставити првих 11 Партизана пред неки европски меч.  Опет 3-5-2 или 4-2-3-1? Одлука је на Мирославу Ђукићу. . .

Фудбал 06.12.2017 | 23:07
ЛЕ - Састав Партизана: Зна га само Ђукић!
Кадровски проблеми, али и...

Мирослав Ђукић довео је Партизан до европског пролећа и неће имати у Кијеву, у последњем колу Групе Б против Динама, императив победе, већ жељу да се бори за прво место, које би клубу донело на папиру лакшег ривала на жребу у понедељак, а каси додатни прилив новца од УЕФА.

Крила Зоран Тошић и Марко Јанковића, која су изнела највећи део европске сезоне, делимично и потпуно су ван строја, што оставља отвореним питање ко ће их у четвртак увече заменити.

За младог Црногорца сезона је завршена због повреде трбушног мишића, док Тошића мучи стара повреда листа, коју је обновио против Војводине у последњем колу Суперлиге Србије.

Искусни везни фудбалер допутовао је са "парним ваљком" у Кијев, али није тренирао у среду увече на Олимпијском стадиону.

Око тога ко ће стајати међу стативама Ђукић не би требало да има дилему, јер је Владимир Стојковић и даље неприкосновен. Али, велико је питање да ли ће Партизан против Динама да игра у формацији 4-4-2, коју је примењивао већи део сезоне или у 3-5-2, која је актуелана на последњим утакмицама.

Постоји неколико варијанти формација у којима би у четвртак могли да видимо Партизана.

4-4-2: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Митровић, Немања Г. Милетић - Евертон, Јевтовић, Пантић, Сума - Ожеговић, Тавамба.

3-5-2: Стојковић - Немања Р. Милетић, Митровић, Остојић - Вулићевић, Немања Г. Милетић, Евертон, Јевтович, Пантић - Ожеговић, Тавамба.

Али...

Није искључена и опција да Теофилус Соломон замени у нападу једног од најофанзивнијих играча и да Сејдуба Сума добије прилику и коначно увери јавност да има потенцијал за Партизан.

Партизан сасечених крила. Марко Јанковић и Зоран Тошић имали су и те како запажене улоге у историјском успеху - европском пролећу после 13 сезона - али су их повреде избациле из комбинације за последњи међународни меч у календарској години и створиле проблемМирославу Ђукићу који може да реши на два начина.

Или да препакује везни ред и поједине играче, као што су Данило Пантић и Сејдуба Сумапошаље на позције на којима се слабије сналазе (младог репрезентативца десно, а Гвинејца лево) или да остане доследан формацији презентованој на последња два суперлигашка меча, кад је Вождовцу и Војводини супротставио систем 3-5-2. Није то уопште толико лоше изгледало. Штавише, можда буде и фактор изненађења и за тренера Динама Александра Хацкевича, за завршни сусрет Групе Б Лиге Европе.

Уосталом, сам Ђукић је у разговору са новинарима био уверљив кад је говорио да то што квартету његових играча прети суспензија у случају добијања жутог картона (бек Милетић, везиста Евертон и обојица нападача Тавамба и Ожеговић) неће утицати на састав тима и да би сви могли да заиграју на велелепном Олимпијском стадиону. Таман ризиковали неучешће у првом сусрету шеснаестине финала. У том случају поново би се определио за формацијуи 3-5-2, јер се екипа на њу навикава и све је више оних који сматрају да тако стручни штаб жели, између осталог, да спреми тактику 156. вечити дерби наредне среде у Хумској 1.

Зато је прва и изгледнија варијанта следећа: Стојковић - Немања Р. Милетић, Митровић, Остојић - Вулићевић, Евертон, Јевтовић, Пантић, Немања Г. Милетић - Тавамба, Ожеговић.

С друге стране, током тренинга у Кијеву у среду вече, није могло да се претпостави у ком саставу ће Партизан на Динамо. Једино је извесно да Зоран Тошић, иако је допутовао у Украјину, неће на терен, што оставља простор за размишљање ко би га на позицији десног крила мењао ако се Мирослав Ђукић врати на 4-2-3-1. Међу потенцијалним решењима јеПетар Ђуричковић, можда би се и Данило Пантић са леве преместио на супротну страну терена, док би онда позиција другог крила била намењена Сејдуби Суми. Ту је и ТеофилусСоломон, да покаже да ли на њега на пролеће може да се рачуна. Превише комбинаторике...

Како год, и Леандре Тавамба и Огњен Ожеговић слове као најозбиљније претње домаћину и ако се зна да су у Београду баш они, у првом полувремену, тресли мрежу за вођство 2:0, јасно је због чега се очекују у стартних 11. Поготово што алтернативе не постоје.

Друга варијанта: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Митровић, Немања Г. Милетић - Евертон, Јевтовић - Пантић, Тавамба, Сума (Соломон) - Ожеговић.

Одлука је на Мирославу Ђукићу. А он ове сезоне није изгубио утакмицу у гостима. Навијачи Партизана се надају да неће ни у Кијеву. Какву год тактику да изабере.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар