LE - Sastav Partizana: Zna ga samo Đukić!

Nikada teže nije bilo pretpostaviti prvih 11 Partizana pred neki evropski meč.  Opet 3-5-2 ili 4-2-3-1? Odluka je na Miroslavu Đukiću. . .

Fudbal 06.12.2017 | 23:07
LE - Sastav Partizana: Zna ga samo Đukić!
Kadrovski problemi, ali i...

Miroslav Đukić doveo je Partizan do evropskog proleća i neće imati u Kijevu, u poslednjem kolu Grupe B protiv Dinama, imperativ pobede, već želju da se bori za prvo mesto, koje bi klubu donelo na papiru lakšeg rivala na žrebu u ponedeljak, a kasi dodatni priliv novca od UEFA.

Krila Zoran Tošić i Marko Jankovića, koja su iznela najveći deo evropske sezone, delimično i potpuno su van stroja, što ostavlja otvorenim pitanje ko će ih u četvrtak uveče zameniti.

Za mladog Crnogorca sezona je završena zbog povrede trbušnog mišića, dok Tošića muči stara povreda lista, koju je obnovio protiv Vojvodine u poslednjem kolu Superlige Srbije.

Iskusni vezni fudbaler doputovao je sa "parnim valjkom" u Kijev, ali nije trenirao u sredu uveče na Olimpijskom stadionu.

Oko toga ko će stajati među stativama Đukić ne bi trebalo da ima dilemu, jer je Vladimir Stojković i dalje neprikosnoven. Ali, veliko je pitanje da li će Partizan protiv Dinama da igra u formaciji 4-4-2, koju je primenjivao veći deo sezone ili u 3-5-2, koja je aktuelana na poslednjim utakmicama.

Postoji nekoliko varijanti formacija u kojima bi u četvrtak mogli da vidimo Partizana.

4-4-2: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović, Pantić, Suma - Ožegović, Tavamba.

3-5-2: Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić - Vulićević, Nemanja G. Miletić, Everton, Jevtovič, Pantić - Ožegović, Tavamba.

Ali...

Nije isključena i opcija da Teofilus Solomon zameni u napadu jednog od najofanzivnijih igrača i da Sejduba Suma dobije priliku i konačno uveri javnost da ima potencijal za Partizan.

Partizan sasečenih krila. Marko Janković i Zoran Tošić imali su i te kako zapažene uloge u istorijskom uspehu - evropskom proleću posle 13 sezona - ali su ih povrede izbacile iz kombinacije za poslednji međunarodni meč u kalendarskoj godini i stvorile problemMiroslavu Đukiću koji može da reši na dva načina.

Ili da prepakuje vezni red i pojedine igrače, kao što su Danilo Pantić i Sejduba Sumapošalje na pozcije na kojima se slabije snalaze (mladog reprezentativca desno, a Gvinejca levo) ili da ostane dosledan formaciji prezentovanoj na poslednja dva superligaška meča, kad je Voždovcu i Vojvodini suprotstavio sistem 3-5-2. Nije to uopšte toliko loše izgledalo. Štaviše, možda bude i faktor iznenađenja i za trenera Dinama Aleksandra Hackeviča, za završni susret Grupe B Lige Evrope.

Uostalom, sam Đukić je u razgovoru sa novinarima bio uverljiv kad je govorio da to što kvartetu njegovih igrača preti suspenzija u slučaju dobijanja žutog kartona (bek Miletić, vezista Everton i obojica napadača Tavamba i Ožegović) neće uticati na sastav tima i da bi svi mogli da zaigraju na velelepnom Olimpijskom stadionu. Taman rizikovali neučešće u prvom susretu šesnaestine finala. U tom slučaju ponovo bi se opredelio za formacijui 3-5-2, jer se ekipa na nju navikava i sve je više onih koji smatraju da tako stručni štab želi, između ostalog, da spremi taktiku 156. večiti derbi naredne srede u Humskoj 1.

Zato je prva i izglednija varijanta sledeća: Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić - Vulićević, Everton, Jevtović, Pantić, Nemanja G. Miletić - Tavamba, Ožegović.

S druge strane, tokom treninga u Kijevu u sredu veče, nije moglo da se pretpostavi u kom sastavu će Partizan na Dinamo. Jedino je izvesno da Zoran Tošić, iako je doputovao u Ukrajinu, neće na teren, što ostavlja prostor za razmišljanje ko bi ga na poziciji desnog krila menjao ako se Miroslav Đukić vrati na 4-2-3-1. Među potencijalnim rešenjima jePetar Đuričković, možda bi se i Danilo Pantić sa leve premestio na suprotnu stranu terena, dok bi onda pozicija drugog krila bila namenjena Sejdubi Sumi. Tu je i TeofilusSolomon, da pokaže da li na njega na proleće može da se računa. Previše kombinatorike...

Kako god, i Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović slove kao najozbiljnije pretnje domaćinu i ako se zna da su u Beogradu baš oni, u prvom poluvremenu, tresli mrežu za vođstvo 2:0, jasno je zbog čega se očekuju u startnih 11. Pogotovo što alternative ne postoje.

Druga varijanta: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović - Pantić, Tavamba, Suma (Solomon) - Ožegović.

Odluka je na Miroslavu Đukiću. A on ove sezone nije izgubio utakmicu u gostima. Navijači Partizana se nadaju da neće ni u Kijevu. Kakvu god taktiku da izabere.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar