ЛЕ - Ђукићеве слатке муке у Кијеву: Може и да ротира!

Црно-бели су резултатима у Лиги Европе ове сезоне заслужили луксуз да у утакмици са Динамом у исто време играју и за прво место у групи, али и размишљају о поштеди ровитих и најуморнијих играча. Упркос томе, најављују јуриш на победу!

Фудбал 07.12.2017 | 10:15
ЛЕ - Ђукићеве слатке муке у Кијеву: Може и да ротира!
"Евертон је спреман, Тошић може да игра, али видећемо... У последње две утакмице осетио је мање проблеме у листу, тако да смо га против Војводине заменили да не бисмо ризиковали", остао је недоречен тренер шампиона Србије, Мирослав Ђукић, пред излазак на "Олімпійський".

Ђукић је између редова наговестио да неће почети са Зораном Тошићем у утакмици 6. кола Групе Б у којој црно-бели имају прилику да победом на другом највећем стадиону Источне Европе обезбеде и место у "првом шеширу" пред жреб за шеснаестину финала Лиге Европе.

Иако то неће бити нимало лако, а фудбалерима Динама из Кијева било је потребно 45 минута у Београду да увере Ђукићев тим у своје квалитете, Београђани могу да уживају у позицији који су резултатима у првих пет кола заслужили.

"Дошли смо у ситуацију да меч нема резултатски значај, јер смо остварии првобитни циљ. Улазимо растерећни, али смо свесни да нашем клубу по питању престижа победа може доста да донесе. Наша обавеза је да идемо на три бода", рекао је Марко Јевтовић пред тренинг на "Олимпијском стадиону" у престоници Украјине, првобитно изграђеном 1923. и потом неколико пута реновираном.

"Очекује нас леп меч. Неће бити тензије, јер нема неизвесности око пласмана, Ипак, обе екипе желе прво место, па очекујем добру фудбалску представу", рекао је Ђукић који сигурно неће моћи да рачуна на Небојшу Косовића који се од летос опоравља од повреде лигамената колена.

Парадоксално, Ђукић је дошао у ситуацију да ровите и уморне играче може да одмори у европским утакмицама освежавајући их за исцрпљујућу борбу за титулу првака Србије, а по повратку из Кијева црно-беле очекује гостовање Напретку у Крушевцу (недеља) и други "вечити дерби" у сезони већ у среду, када ће у Хумску доћи Црвена звезда.

"Постоји могућност да ротирамо. Било да се то деси или не, покушаћемо да победимо. Знамо да играмо против великог противника, међутим, Партизан има обабвезу да освоји прво место. То ћемо свим силама покушати", нагласио је Ђукић, чији је тим пролазио кроз кризе ове јесени, али…

"Резултати су одлични. Екипа добро ради и напредује, а има и велики простор да напредује, пошто има одличне играче", додао је.

Јевтовић је био упитан за поуке из београдског дуела када је његов тим головима Огњена Ожеговића у 34. и Леандреа Тавамбе у 42. минуту стигао до лепе предности, али потом у наставку понудио прекаљеном фудбалском раднику Милану Живадиновићу потврду његове крилатице да је "2:0 најопаснији резутлат утакмице".

Кијевљани су тада, захваљујући Жуниору Мораешу (два гола) и Виталију Бујалскију (гол и асистенција) преокренули резултат у своју корист (54, 68. и 84. минут) и дошли у ситуацију да у четвртак у 19 часова по нашем времену играју за "први шешир" са два бода предности у односу на првака наше земље.

"Чињеница је да је Динамо најискјснија екипа у групи. Знамо шта нас је довело до тога да водимо до 2:0, али исто тако знамо шта смо радили погрешно у другом делу. Видели смо тад да са сваким можемо да играмо. Што смо показали у преосталим мечевима...", рекао је Јевтовић који је у последњој утакмици пред пут у Украјину играо као – штопер!

"То ми је била прва утакмица на штоперској позицији у каријери, било је мало чудно, али мислим да и на том месту могу да играм. Искуснији смо. Било да играмо у формацији какву смо користили током целе сезоне или у овој коришћеној на последња два меча, ништа се неће променити у нашем ставу. Идемо на победу", истакао је Ђукићев универзалац.

За разлику од Ђукића, који има једног повређеног играча и прилику да тактизира, белоруски стручњак Александар Хацкевич унапред зна да неће моћи да рачуна на четворицу стандардних: Микита Бурда, Дијумерси Мбокани, Сергеј Сидорчук, Домагој Вида, од којих су последња двојица били стартери у Хумској.

Група Б

Парови 6. кола (четвртак, 19.00):

Динамо Кијев - Партизан

Јанг Бојс - Скендербег

Табела:

1. Динамо Кијев 3-1-1 (11:8) 10

2. Партизан 2-2-1 (7:5) 8

3. Скендербег 1-2-2 (5:8) 5

4. Јанг бојс 0-3-2 (5:7) 3

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар