LE - Đukićeve slatke muke u Kijevu: Može i da rotira!

Crno-beli su rezultatima u Ligi Evrope ove sezone zaslužili luksuz da u utakmici sa Dinamom u isto vreme igraju i za prvo mesto u grupi, ali i razmišljaju o poštedi rovitih i najumornijih igrača. Uprkos tome, najavljuju juriš na pobedu!

Fudbal 07.12.2017 | 10:15
LE - Đukićeve slatke muke u Kijevu: Može i da rotira!
"Everton je spreman, Tošić može da igra, ali videćemo... U poslednje dve utakmice osetio je manje probleme u listu, tako da smo ga protiv Vojvodine zamenili da ne bismo rizikovali", ostao je nedorečen trener šampiona Srbije, Miroslav Đukić, pred izlazak na "Олімпійський".

Đukić je između redova nagovestio da neće početi sa Zoranom Tošićem u utakmici 6. kola Grupe B u kojoj crno-beli imaju priliku da pobedom na drugom najvećem stadionu Istočne Evrope obezbede i mesto u "prvom šeširu" pred žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope.

Iako to neće biti nimalo lako, a fudbalerima Dinama iz Kijeva bilo je potrebno 45 minuta u Beogradu da uvere Đukićev tim u svoje kvalitete, Beograđani mogu da uživaju u poziciji koji su rezultatima u prvih pet kola zaslužili.

"Došli smo u situaciju da meč nema rezultatski značaj, jer smo ostvarii prvobitni cilj. Ulazimo rasterećni, ali smo svesni da našem klubu po pitanju prestiža pobeda može dosta da donese. Naša obaveza je da idemo na tri boda", rekao je Marko Jevtović pred trening na "Olimpijskom stadionu" u prestonici Ukrajine, prvobitno izgrađenom 1923. i potom nekoliko puta renoviranom.

"Očekuje nas lep meč. Neće biti tenzije, jer nema neizvesnosti oko plasmana, Ipak, obe ekipe žele prvo mesto, pa očekujem dobru fudbalsku predstavu", rekao je Đukić koji sigurno neće moći da računa na Nebojšu Kosovića koji se od letos oporavlja od povrede ligamenata kolena.

Paradoksalno, Đukić je došao u situaciju da rovite i umorne igrače može da odmori u evropskim utakmicama osvežavajući ih za iscrpljujuću borbu za titulu prvaka Srbije, a po povratku iz Kijeva crno-bele očekuje gostovanje Napretku u Kruševcu (nedelja) i drugi "večiti derbi" u sezoni već u sredu, kada će u Humsku doći Crvena zvezda.

"Postoji mogućnost da rotiramo. Bilo da se to desi ili ne, pokušaćemo da pobedimo. Znamo da igramo protiv velikog protivnika, međutim, Partizan ima obabvezu da osvoji prvo mesto. To ćemo svim silama pokušati", naglasio je Đukić, čiji je tim prolazio kroz krize ove jeseni, ali…

"Rezultati su odlični. Ekipa dobro radi i napreduje, a ima i veliki prostor da napreduje, pošto ima odlične igrače", dodao je.

Jevtović je bio upitan za pouke iz beogradskog duela kada je njegov tim golovima Ognjena Ožegovića u 34. i Leandrea Tavambe u 42. minutu stigao do lepe prednosti, ali potom u nastavku ponudio prekaljenom fudbalskom radniku Milanu Živadinoviću potvrdu njegove krilatice da je "2:0 najopasniji rezutlat utakmice".

Kijevljani su tada, zahvaljujući Žunioru Moraešu (dva gola) i Vitaliju Bujalskiju (gol i asistencija) preokrenuli rezultat u svoju korist (54, 68. i 84. minut) i došli u situaciju da u četvrtak u 19 časova po našem vremenu igraju za "prvi šešir" sa dva boda prednosti u odnosu na prvaka naše zemlje.

"Činjenica je da je Dinamo najiskjsnija ekipa u grupi. Znamo šta nas je dovelo do toga da vodimo do 2:0, ali isto tako znamo šta smo radili pogrešno u drugom delu. Videli smo tad da sa svakim možemo da igramo. Što smo pokazali u preostalim mečevima...", rekao je Jevtović koji je u poslednjoj utakmici pred put u Ukrajinu igrao kao – štoper!

"To mi je bila prva utakmica na štoperskoj poziciji u karijeri, bilo je malo čudno, ali mislim da i na tom mestu mogu da igram. Iskusniji smo. Bilo da igramo u formaciji kakvu smo koristili tokom cele sezone ili u ovoj korišćenoj na poslednja dva meča, ništa se neće promeniti u našem stavu. Idemo na pobedu", istakao je Đukićev univerzalac.

Za razliku od Đukića, koji ima jednog povređenog igrača i priliku da taktizira, beloruski stručnjak Aleksandar Hackevič unapred zna da neće moći da računa na četvoricu standardnih: Mikita Burda, Dijumersi Mbokani, Sergej Sidorčuk, Domagoj Vida, od kojih su poslednja dvojica bili starteri u Humskoj.

Grupa B

Parovi 6. kola (četvrtak, 19.00):

Dinamo Kijev - Partizan

Jang Bojs - Skenderbeg

Tabela:

1. Dinamo Kijev 3-1-1 (11:8) 10

2. Partizan 2-2-1 (7:5) 8

3. Skenderbeg 1-2-2 (5:8) 5

4. Jang bojs 0-3-2 (5:7) 3

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar