Ди Франческо: Сви су мислили да ћемо испасти!

Тренер Роме поносан на освојено прво место у групи Лиге шампиона са Челсијем и Атлетиком.

Фудбал 07.12.2017 | 08:45
Ди Франческо: Сви су мислили да ћемо испасти!
Екипа Роме не само да се победом над Карабагом пласирала у осмину финала Лиге шампиона, него ће као освајач групе Ц бити повлашћена на жребу у понедељак.

Реми Челсија и Атлетико Мадрида омогућио је "вучици" да на основу бољег међусобног скора заврши групну фазу испред првака Енглеске, док Атлетико мора да се помири са селидбом у Лигу Европе.

Мало ко би се у септембру кладио на такав епилог...

"Као тренер нисам имао искуства у Лиги шампиона и зато није било лако ставити тачку на започети посао", изјавио је тренер Роме Еузебио Ди Франческо после неочекивано тешке и неизвесне утакмице против Карабага (1:0).

"Ово је за мене велико задовољство, јер после жреба нико није веровао да ћемо се квалификовати за даље такмичење. Мислили су да ћемо бити елиминисани, али смо добро радили, доказали се и освојили групу", додао је перспективни стратег.

Ди Франческо се сетио првог кола и дуела са Атлетиком на "Олимпику".

"Све је почело тим ремијем (0:0). Тек смо се навикавали на Лигу шампиона, намучили смо се у том мечу, али смо одолели и узели бод који ће се касније показати кључним".

Мора се признати и да су успеху Роме допринели киксеви какви су се Атлетику ретко догађали претходних сезона.

У другом колу је тим Дијега Симеонеа изгубио од Челсија "из кеца у двојку", голом Бачуаија у 93. минуту, а након тога два пута заредом одиграо нерешено са Карабагом.

Италијани су за то време победили Карабаг у гостима, освојили бод у Лондону иако су губили 2:0, а тријумф над Челсијем пред својим навијачима (3:0) омогућио им је да и поред пораза у Мадриду не зависе од других уочи последњег кола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар