Di Frančesko: Svi su mislili da ćemo ispasti!

Trener Rome ponosan na osvojeno prvo mesto u grupi Lige šampiona sa Čelsijem i Atletikom.

Fudbal 07.12.2017 | 08:45
Di Frančesko: Svi su mislili da ćemo ispasti!
Ekipa Rome ne samo da se pobedom nad Karabagom plasirala u osminu finala Lige šampiona, nego će kao osvajač grupe C biti povlašćena na žrebu u ponedeljak.

Remi Čelsija i Atletiko Madrida omogućio je "vučici" da na osnovu boljeg međusobnog skora završi grupnu fazu ispred prvaka Engleske, dok Atletiko mora da se pomiri sa selidbom u Ligu Evrope.

Malo ko bi se u septembru kladio na takav epilog...

"Kao trener nisam imao iskustva u Ligi šampiona i zato nije bilo lako staviti tačku na započeti posao", izjavio je trener Rome Euzebio Di Frančesko posle neočekivano teške i neizvesne utakmice protiv Karabaga (1:0).

"Ovo je za mene veliko zadovoljstvo, jer posle žreba niko nije verovao da ćemo se kvalifikovati za dalje takmičenje. Mislili su da ćemo biti eliminisani, ali smo dobro radili, dokazali se i osvojili grupu", dodao je perspektivni strateg.

Di Frančesko se setio prvog kola i duela sa Atletikom na "Olimpiku".

"Sve je počelo tim remijem (0:0). Tek smo se navikavali na Ligu šampiona, namučili smo se u tom meču, ali smo odoleli i uzeli bod koji će se kasnije pokazati ključnim".

Mora se priznati i da su uspehu Rome doprineli kiksevi kakvi su se Atletiku retko događali prethodnih sezona.

U drugom kolu je tim Dijega Simeonea izgubio od Čelsija "iz keca u dvojku", golom Bačuaija u 93. minutu, a nakon toga dva puta zaredom odigrao nerešeno sa Karabagom.

Italijani su za to vreme pobedili Karabag u gostima, osvojili bod u Londonu iako su gubili 2:0, a trijumf nad Čelsijem pred svojim navijačima (3:0) omogućio im je da i pored poraza u Madridu ne zavise od drugih uoči poslednjeg kola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar