СП: Србија испустила побједу против вицешампионки!

Рукометашице Србије одиграле су нерешено са Холандијом, 27:27, у мечу четвртог кола Групе Д на Светском првенству у Немачкој. Јуче уз звук сирене добиле бод, данас га изгубиле! Српске рукометашице још једном пропустиле солидну предност и одиграле нерешено, али и даље имају шансу за прво место у групи. Србија испустила добијено у последњем нападу - против Холандије само бод! Штета. . .

Остали спортови 06.12.2017 | 17:15
СП: Србија испустила побједу против вицешампионки!
Изабранице селектора Обрадовића имале су +3 (27:24) на пет минута до краја меча, међутим нису успеле да постигну гол до краја меча.

На голу Србије бриљирала је Чолићева, која ипак, није успела у последњем нападу да спречи Холанђанке да дођу до изједначења.

Србија је успела да постигне гол у последњем нападу, али су досуђени кораци, па је гол поништен.

Рукометашице су одлично кренуле меч и већ после 15 минута игре имале предност од 9:7. Међутим, тада је дошло до мањег пада концетрације у нашем тиму, што су вицешампионске света и Европе искористиле.

Холандија је повела са 15:13, али онда се пробудила Андреа Лекић, која је "повукла" наш тим и на полувеме се отишло са резултатом 15:15.

У другом полувремену виђена је жестока игра на обе стране. Наше рукометашице су показале да се не плаше великог противника, што се видело и у резултату.

Рукометашице имале су констатну предност, а чинило се да ће доћи и до победе на само пет минута до краја меча. Србија је тада водила са 27:24, међутим тада смо стали у нападу.

У одбрани је бриљирала Чолићева, али у нападу није било решења. Доста су утицале и судије, које су више пута искључиле наше девојке, али ми смо углавном успевали да постигнемо гол у таквим ситуацијама.

На крају, рукометашице као да су се мало уплашиле победе, пошто нису имале ниједан смислен нападу, већ су они решевани после подигнуте руке судија.

Ипак, овај нерешен резултат од великог је значаја за наш тим. Девојке су показале да могу са свима да играју, само им је фалило мало среће у завршницама.

Ова репрезентација Србије игра добар рукомет. То можемо да констатујемо после ремија над Холандијом над Светском првенству од 27:27. Играчице Љубомира Обрадовића су показале да могу да се носе и са репрезентацијом која је 2015. била вицешампион света. Холандија је имала напад за изједначење и успеле су у последњем моменту до бода. Наша репрезентација је могла лако до победе, али је опет недостајало концентрације за нешто више.

Заличило је то на модеран рукомет, Марија Чолић је бранила фантастично, попут хоботнице, још само да се изоставе "глупа" искључења и прављење седмераца и то ће бити јако, јако добро.Важна информација је да је на овом мечу играла и Андреа Лекић.

Укупан утисак - штета... Ово је требало да добијемо.

Прво полувреме било је одлично по наше девојке. Играле су добро, храбро, успевале одбраном да држе муњевите Холанђанке на дистанци па су у више наврата водиле са по два гола разлике, последњи пут с 11:9.

Управо ту негде противнице су почеле да играју доста брзо у контрама, види се да им је селеторка Томсен уградила скандинавски стил игре са јаком одбраном и доста брзих напада.

Наше рукометашице су се добро носиле против светског вицешампиона из 2015. репрезентације Холандије. Селектор Љубомир Обрадовић је успео да поред добре игре на бекове успостави и игру преко крила где се истицала Катарина Крпеж Слезак.

Марија Чолић је помагала екипи одличним, феноменалним одбранама, па је све то довело до вођства нашег тима од 24:21 на 15 минута пре краја.

Било је после много искључења, лоших одлука, и то је нешто на чему наше репрезентативке морају највише да раде и да размишљају.

Преостаје још меч против Јужне Кореје за крај групне фазе. Ту ће наше девојке евентуалном победом обезбедити прво или друго место у групи. Зависно од других резултата.

Овде су лако могле до победе.

Група Д, ИВ коло:

Србија – Холандија 27:27

Камерун – Ј. Кореја 21:33

18:00 Немачка – Кина

Табела:

1. Србија 4 2 2 0 126:93 6
2. Јужна Кореја 4 3 0 1 106:85 6
3. Холандија 4 2 1 1 118:88 5
4. Немачка 3 2 1 0 73:55 5
5. Камерун 4 0 0 4 79:124 0
6. Кина 3 0 0 3 57:114 0

Парови 5. кола (петак, 8. децембар): Кина - Камерун (14.00), Холандија - Немачка (18.00), Јужна Кореја - Србија (20.30).

Ако буду прве у својој групи, српске рукометашице ће у осмини финала на четвртопласирану селекцију Групе Ц.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар