Дом народа сутра о акцизама

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требало би сутра да разматра сет закона о акцизама, иако још нису уврштени у званичан дневни ред сједнице који је објављен на сајту парламента БиХ.

Босна и Херцеговина 06.12.2017 | 16:29
Дом народа сутра о акцизама
Замјеник предсједавајућег Дома народа Сафет Софтић изјавио је раније да међу члановима Колегијума овог дома постоји договор да се предложени закони нађу на дневном реду ако буде довољно времена да се до сједнице делегати упознају о њима.

Софтић је најавио да ће непосредно прије сједнице Дома народа бити одржане сједнице Уставноправне и Комисије за финансије и буџет на којима ће бити разматрани закони о акцизама, чиме би била испоштована процедура да прођу комисијску фазу.

Према његовим ријечима, тиме ће бити створени услови да се овај сет закона нађе на дневном реду сједнице Дома народа.

Постоје најаве да ће Дом народа на сутрашњој сједници обавити расправу и изјашњавање у оба читања о сету закона о акцизама.

Ово је пети покушај да се у Парламентарној скупштини БиХ усвоји сет закона о повећању акциза.

Савјет министара доставио је јуче Парламентарној скупштини БиХ приједлог сета закона о акцизама, чиме се стекао први услов да они буду на дневном реду сутрашње сједнице Дома народа.

Одлуком Савјета министара од 24. новембра овај законски сет упућен је Парламентарној скупштини БиХ уз приједлог да буде разматран по скраћеном поступку, који подразумијева комисијску фазу, у скраћеним роковима.

Према званичној најави сједнице, делегати би сутра требало да у другом читању разматрају и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, којим се тражи укидање привилегија да возила функционера имају право првенства у односу на хитну помоћ и ватрогасце, како је регулисано актуелним законом.

На дневном реду сједнице у првом читању наћи ће се Приједлог закона о раду у институцијама БиХ и Приједлог закона о измјени Закона о државној служби у институцијама БиХ којима се регулише трајање годишњег одмора за запослене у овим институцијама.

На дневном реду сједнице је и извјештај Министарства безбједности БиХ о трендовима миграција и активностима на заштити људских права и основних слобода миграната и тражилаца азила.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

06.12.2017 16:06

Дзаба вам труд свираци...

ОДГОВОРИТЕ