Рад на очувању идентитета Срба

Заједничка обавеза власти и Српске православне цркве јесте очување идентитета српског народа у цјелини, поручено је данас након разговора српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и епископа зворничко-тузланског Господина Фотија у Бијељини.

Република Српска 05.12.2017 | 20:19
Рад на очувању идентитета Срба
Српска православна црква има велику улогу у очувању идентитета српског народа и једина је институција која траје и пружа заштиту свом народу. Тај ослонац данас је посебно потребан Србима у Федерацији БиХ, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић истичући да га је владика данас упознао и са многим отвореним проблемима са којима се црква суочава.

“Српска православна црква има само 27 објеката рецимо у Тузли који још нису враћени и мислим да ћемо заједнички на томе радити и то смо се договорили јер би то пружило значајан основ да српске институције и у Тузли буду још јаче присутне и Срби као народ. И то је нека врста и теста посебно према властима Федерације”, рекао је Иванић.



“Борићемо се да очувамо нашу имовину да очувамо наш народ у православљу. То је заједнички посао и ту нам је потребна подршка свих институција”, рекао је епископ зворничко-тузлански Господин Фотије.

Веома важно је да црква буде укључена у све друштвене токове, јер без ње многе ствари биће заборављене, рекао је Иванић.

Данашња посјета српског члана Предсједништва епархијском дому у Бијељини је благослов, израз заједништва, љубави, повјерења и израз једног немањићког принципа симфоније који ћемо да градимо у Републици Српској и БиХ, дакле потпуне сарадње цркве и државе, поручио је владика Фотије.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

КИК

05.12.2017 20:41

Само не дајите паре за очување српског народа.Паре су и упропастиле српски народ.Начисто.Продали су предсједнике,генерале и оца би свог продали само ЛОВА.Да се сиједи у кафани и глуми газду.Пропадају из дана у дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудост

05.12.2017 20:57

Ови над сатрасе на оцувању.Немамо ми ста да цувамо оно сто нико одузети не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

06.12.2017 09:48

Све оптоцено златом. Деру ли народ, деру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам Ниџо Јабуко

06.12.2017 09:59

Волео бих видети таксативно набројане вредности српског народа као целине које је црква очувала за српски народ. Црква егзистира и ради по сопственим правилима у која и народ укалупљава наметањем раније дефинисаних догми. У име цркве и вјере Симеун мироточиви покла многе србе затрвши читава племена и презимена у име и уз благослов цркве и вјере наметнуте нам од стране Византије која јој и одреди Пећ за сједиште патријаршије. Не видим на који то начин црква и вјера установљене у Палестини могу да очувају и успостављају било какве вредности осим сопствених.

ОДГОВОРИТЕ