Завршен Програм јачања сестринства

Уручивањем цертификатата медицинским сестрама и техничарима брчанске Јавне здравствене установе, опреме и теренског патронажног возила, окончана је вишемјесечна обука особља по новом моделу здравствене његе коју је реализовала „Фондација фами" уз подршку Амабаде Швајцарске у БиХ.

Босна и Херцеговина 05.12.2017 | 19:37
Завршен Програм јачања сестринства
„Обуком је обухваћено нас 20, а заиста смо научили пуно и чули искуства ове врсте пружања услуга из Европе и свијета. Радим 22 године а у нашем послу се, да би пацијенти били боље и квалитетније збринути, стално мора учити и слиједити примјер бољих од себе", каже медицинска сестра Здравствене станице у Бијелој код Брчког, Свјетлана Панић.

Подршка швајцарске Владе јачању сестринства у БиХ усмјерена је на подизање квалитета услуга у кућним условима најугроженијим групама становништва, од старих и непокретних до породиља и новорођенчади. У петогодишњем провођењу овог програма швајцарска Влада је финансирала обуку у 10 градова а за осмосмјесечни циклус и донирану опрему у Брчком утрошено је 132.000 марака.

Кородинатор пројекта здравства у амбасади Швајцарске у БиХ Свјетлана Зарић је рекла  да ће јачања сестринства по истом програму бити настављено и у наредне четири године у новим локалним заједницама,  те најавила стручну и материјалну подршку  и здравственим центрима у којима је тај програм успјешно окончан.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

велики избор

06.12.2017 07:20

Јачање јачање него шта. Што јачи то бољи здравствени систем.. Нек и код нас нешто добро и јако а не само дефицит и губитак. Да не бјежите у Њемачку јер сте кадар којег нема на заводу за запошљавање.

ОДГОВОРИТЕ