Лопаре: Пријем за волонтере

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је на данашњем пријему за чланове десет невладиних организација и удружења грађана који су се у овој години истакли у волонтерском раду, да општина настоји да подстакне јачање волонтерског рада и подигне солидарност у друштву на виши ниво.

Република Српска 05.12.2017 | 19:30
Лопаре: Пријем за волонтере
У поводу обиљежавања 5. децембра - Међународног дана волонтера Савић је захвалио волонтерима који су током године организовали низ хуманитарних активности и радили волонтерски за добробит становништва мајевичког краја, посебно оног којем је та помоћ била неопходна. 

“Општина Лопаре средствима из буџета наставиће и у будућем периоду да подржава пројекте које представе удружења и невладине организације, као што су то и до сада чинили”, најавио је Савић. 



Предсједник Омладинског клуба "Оклоп" Давор Вићић истакао је да се тридесетак чланова клуба посебно истакло у акцији прикупљања помоћи за операцију ока Терези Текић из Пељава код Лопара.

"За непуних седам дана смо прикупили потребна средства за операцију, односно уградњу рожњаче наше суграђанке која је успјешно и завршена", рекао је Вићић. 



Данашњем пријему присуствовали су чланови удружења грађана "Мајевички акцијаши", "Еко-Леонарда", Црвеног крста Лопара, Удружења "Мајевичана" из Швајцарске, Омладинског клуба "Оклоп" Лопаре, Светосавске омладинске заједнице Лопаре, Друштва добровољних давалаца крви "Мајевица", Удружења жена "Жене Мајевице", Савјета ученика Средњошколског центра "Вук Караџић" и Удружења параплегичара обољелих од дјечије парализе и других трајних инвалидности. 

Међународни дан волонтера прогласила је Генерална скупштина УН 17. децембра 1985. године као подсјећање на дан када је 1970. године сачињен Програм УН за волонтере. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар