Lopare: Prijem za volontere

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je na današnjem prijemu za članove deset nevladinih organizacija i udruženja građana koji su se u ovoj godini istakli u volonterskom radu, da opština nastoji da podstakne jačanje volonterskog rada i podigne solidarnost u društvu na viši nivo.

Republika Srpska 05.12.2017 | 19:30
Lopare: Prijem za volontere
U povodu obilježavanja 5. decembra - Međunarodnog dana volontera Savić je zahvalio volonterima koji su tokom godine organizovali niz humanitarnih aktivnosti i radili volonterski za dobrobit stanovništva majevičkog kraja, posebno onog kojem je ta pomoć bila neophodna. 

“Opština Lopare sredstvima iz budžeta nastaviće i u budućem periodu da podržava projekte koje predstave udruženja i nevladine organizacije, kao što su to i do sada činili”, najavio je Savić. 



Predsjednik Omladinskog kluba "Oklop" Davor Vićić istakao je da se tridesetak članova kluba posebno istaklo u akciji prikupljanja pomoći za operaciju oka Terezi Tekić iz Peljava kod Lopara.

"Za nepunih sedam dana smo prikupili potrebna sredstva za operaciju, odnosno ugradnju rožnjače naše sugrađanke koja je uspješno i završena", rekao je Vićić. 



Današnjem prijemu prisustvovali su članovi udruženja građana "Majevički akcijaši", "Eko-Leonarda", Crvenog krsta Lopara, Udruženja "Majevičana" iz Švajcarske, Omladinskog kluba "Oklop" Lopare, Svetosavske omladinske zajednice Lopare, Društva dobrovoljnih davalaca krvi "Majevica", Udruženja žena "Žene Majevice", Savjeta učenika Srednjoškolskog centra "Vuk Karadžić" i Udruženja paraplegičara oboljelih od dječije paralize i drugih trajnih invalidnosti. 

Međunarodni dan volontera proglasila je Generalna skupština UN 17. decembra 1985. godine kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine sačinjen Program UN za volontere. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar