“Злочини да имају судски епилог“

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас да је за успостављање трајног међусобног повјерења у БиХ потребно завршити процес помирења, те да је у том контексту важно да сваки злочин почињен за вријеме рата добије свој судски епилог.

Босна и Херцеговина 05.12.2017 | 18:15
“Злочини да имају судски епилог“
Обраћајући се учесницима конференције "Европска БиХ: културна разноликост и помирење", која је одржана у Европском парламенту у Бриселу, Црнадак је истакао да је потребна већа ефикасност правосуђа у БиХ, које још није успјело да открије одговорне за тешке злочине почињене за вријеме рата, саопштено је из Министарства иностраних послова.

Говорећи о културолошким различитостима у БиХ, Црнадак је рекао да то треба да буде предност БиХ и да "вријеме када се изражавала мржња према свему што је различито мора заувијек остати иза нас".

Он је навео да је промоција културолошких различитости БиХ један од сегмената рада дипломатске мреже, те је као неке од резултата навео поставку посвећену Иви Андрићу у Нобеловом музеју у Штокхолму, представљање културно-умјетничких садржаја током предсједавања Савјетом Европе и избор БиХ у Свјетски комитет за наслијеђе УНЕСКО-а.

Црнадак је рекао да опредјељење Брисела да БиХ и друге земље у региону треба да буду дио ЕУ никада није било јасније и чвршће, те да ће брзина процеса интеграције зависити искључиво од земаља региона.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драгутин

05.12.2017 17:29

Ко поубија 30 000 срба у БИХ стотине хиљада протјераних у Хрватској и неколико хиљада побијених епилог свега сами себе док неки попут Атифа Дудаковица и Анте Готовине мирно сетају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

05.12.2017 18:02

Грагутине раздвоји војску и цивиле ако бога знаш Војници никада нсу били жртве.

Name

yугословен

05.12.2017 17:47

ЦОРАВИ НИСИ БИО НА РАРИСТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

05.12.2017 17:48

Хајде крени од себе. Покази и докази да смо најбољи.

ОДГОВОРИТЕ