Н’Зонзи из Севиље у Лондон!

Чини се извесним - Француз иде из Андалузије!

Фудбал 07.12.2017 | 10:00
Н’Зонзи из Севиље у Лондон!
Биле су то две и по прелепе године у Андалузији, али чини се да су односи између Севиље иСтивена Н’Зонзија и дефинитивно пукли и да је цела ствар отишла преко границе са које нема повратка. Готово сви шпански медији данас извештавају: француски везиста је у Лондону, тренер Едуардо Беризо више је него расположен да прихвати одлазак ако му управа са новцем од обештећења доведе адекватно појачање.

А колико је то новца? Откупна клаузула износи 40.000.000 евра, а како је Јувентус прошлог лета нудио 30.000.000 спекулише се да би ту и цена за играча који ускоро слави 29. рођендан била негде у том омеру. Заинтересованих има на све стране. Јувентус и даље вага, али ако већ причамо о Лондону - Арсенал је прва опција. Арсен Венгер је одавно велики поштовала Н’Зонзијевог лика и дела.

Није једини у Премијер лиги. Очекује се да би и нови шеф Евертона Сем Алардајс могао да проба. Зна га још из Блекберна. Наравно, сâм играч би радије у Арсенал, али пита се и Севиља, која чак не би имала ништа против ни да Н’Зонзи остане, иако га је Беризо ево већ четврту утакмицу није уврстио ни на списак од 18 играча који конкуришу за тим.

У случају да Н’Зонзи у Лондону и договори детаље сарадње, Севиља ће напасти 19-годишњег Норвежанина из Генка Сандера Бергеа. Био би знатно јефтинији, а десет година је млађи. Највеће питање је ипак - да ли је толико добар?

Н’Зонзи је у Севиљи био сјајан. Али сада жели да иде. Локални медији у Андалузији шушкају и о интересовању Ливерпула, Манчестер јунајтеда и Манчестер Ситија, тврде да је Венгер већ избројао тих 40.000.000 евра, али и подсећају: председник Хозе Марија дел Нидо је својевремено одбио и Реал и Челси за Данија Алвеса, само да би га у следећем прелазном року, иако је у међувремену Бразилац неколико пута кажњаван седењем на клупи, Барселони узео још више пара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар