N’Zonzi iz Sevilje u London!

Čini se izvesnim - Francuz ide iz Andaluzije!

Fudbal 07.12.2017 | 10:00
N’Zonzi iz Sevilje u London!
Bile su to dve i po prelepe godine u Andaluziji, ali čini se da su odnosi između Sevilje iStivena N’Zonzija i definitivno pukli i da je cela stvar otišla preko granice sa koje nema povratka. Gotovo svi španski mediji danas izveštavaju: francuski vezista je u Londonu, trener Eduardo Berizo više je nego raspoložen da prihvati odlazak ako mu uprava sa novcem od obeštećenja dovede adekvatno pojačanje.

A koliko je to novca? Otkupna klauzula iznosi 40.000.000 evra, a kako je Juventus prošlog leta nudio 30.000.000 spekuliše se da bi tu i cena za igrača koji uskoro slavi 29. rođendan bila negde u tom omeru. Zainteresovanih ima na sve strane. Juventus i dalje vaga, ali ako već pričamo o Londonu - Arsenal je prva opcija. Arsen Venger je odavno veliki poštovala N’Zonzijevog lika i dela.

Nije jedini u Premijer ligi. Očekuje se da bi i novi šef Evertona Sem Alardajs mogao da proba. Zna ga još iz Blekberna. Naravno, sâm igrač bi radije u Arsenal, ali pita se i Sevilja, koja čak ne bi imala ništa protiv ni da N’Zonzi ostane, iako ga je Berizo evo već četvrtu utakmicu nije uvrstio ni na spisak od 18 igrača koji konkurišu za tim.

U slučaju da N’Zonzi u Londonu i dogovori detalje saradnje, Sevilja će napasti 19-godišnjeg Norvežanina iz Genka Sandera Bergea. Bio bi znatno jeftiniji, a deset godina je mlađi. Najveće pitanje je ipak - da li je toliko dobar?

N’Zonzi je u Sevilji bio sjajan. Ali sada želi da ide. Lokalni mediji u Andaluziji šuškaju i o interesovanju Liverpula, Mančester junajteda i Mančester Sitija, tvrde da je Venger već izbrojao tih 40.000.000 evra, ali i podsećaju: predsednik Hoze Marija del Nido je svojevremeno odbio i Real i Čelsi za Danija Alvesa, samo da bi ga u sledećem prelaznom roku, iako je u međuvremenu Brazilac nekoliko puta kažnjavan sedenjem na klupi, Barseloni uzeo još više para.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar