Лига шампиона: Посљедња ноћ и расплет!

Шта нас очекује у среду, у последњем такмичарском дану најјачег такмичења?

Фудбал 06.12.2017 | 00:00
Лига шампиона: Посљедња ноћ и расплет!
Још 90 минута најбољег фудбала и крај за ову годину.

Лига шампиона званично и дефинитивно ће се опростити од 2017. утакмицама последњег кола групне фазе у четири групе, а међу осам утакмица неке ће дати одговоре на и даље отворена питања.

Шта нас чека у среду, група по група:

ГРУПА Е

Марибор - Севиља 20.45
Ливерпул - Спартак 20.45

Табела: Ливерпул 9, Севиља 8, Спартак 6, Марибор 2.

Почнимо од Групе Е, у којој и даље нико није осигурао пласман.

Ливерпул ће на Енфилду дочекати Спартак, где је домаћину довољан и реми, а гостима "игра" само победа за пласман. Први меч, у Русији завршен је без победника (1:1), а Ливерпул тренутно има три бода више, што значи да би Спартаку тријумф био довољан и да прође и да евентуално пошаље екипу Јиргена Клопа у Лигу Европе.

Ипак, питаће се и Севиља, која ће у Словенији гостовати Марибору са бодом мање од Ливерпула и два више од Спартака. Било би заиста велико изненађење ако би у Људском врту славио домаћин, али сачекајмо...

ГРУПА Ф

Фајенорд - Наполи 20.45
Шахтјор - Сити 20.45

Табела: Сити 15, Шахтјор 9, Наполи 6, Фајенорд 0.

У Групи Ф је ситуација јаснија утолико што је Манчестер сити одавно завршио посао, па ће миран гостовати Шахтјору, мислећи и на недељни дерби у Премијер лиги против Јунајтеда.

Са друге стране, домаћин ће покушати да избори бар бод и да се тако не осврће на утакмицу Фајенорд-Наполи, у којој ће лидер Серије А тражити победу и уз то ишчекивати тријумф "грађана" у Љвову. У таквом расплету Наполи би се изједначио на табели са Украјинцима и прошао у нокаут рунду, јер има бољи међусобни скор - 2:1 било је у Украјини за домаћина, а 3:1 за екипу Мауриција Сарија у Напуљу.

ГРУПА Г

Лајпциг - Бешикташ 20.45
Порто - Монако 20.45

Табела: Бешикташ 11, Порто 7, Лајпциг 7, Монако 2.

У Групи Г је без брига само Бешикташ, што не значи да ће играти у безбрижној утакмици.

Лајпциг и Порто улазе у последње вече изједначени на табели, а немачки представник дочекаће управо турског првака, док ће лидер португалског првенства угостити изненађујуће "прецртаног" првака Француске.

С обзиром на то да се посматра међусобни скор ако су екипе изједначене на табели, важно је истаћи да је Лајпциг код куће савладао Порто 3:2, али и да су се "змајеви" реванширали на "Драгау" тријумфом 3:1, који их ставља у бољу позицију.

Биће веома узбудљиво.

ГРУПА Х

Реал Мадрид - Борусија Дортмунд 20.45
Тотенхем - АПОЕЛ 20.45

Табела: Тотенхем 13, Реал 10, Борусија 2, АПОЕЛ 2

У преосталој, Групи Х, пратићемо само борбу за треће место, коју ће водити Дортмунд и АПОЕЛ, на одвојеним теренима.

Тотенхем је победом против Реала "оверио" прво место и на њему ће остати чак и у случају да изгуби од Кипрана на Вемблију, што је ипак тешко очекивати. Са друге стране, Реал ће угостити посрнулу Борусију, која ће на "Бернабеу" играти за прву победу (не рачунајући Куп) од 30. септембра.

Интересантно је да се ни у једној утакмици неће срести директни ривали за пласман. Верујемо да ће и те како имати шта да се види.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар