Liga šampiona: Posljednja noć i rasplet!

Šta nas očekuje u sredu, u poslednjem takmičarskom danu najjačeg takmičenja?

Fudbal 06.12.2017 | 00:00
Liga šampiona: Posljednja noć i rasplet!
Još 90 minuta najboljeg fudbala i kraj za ovu godinu.

Liga šampiona zvanično i definitivno će se oprostiti od 2017. utakmicama poslednjeg kola grupne faze u četiri grupe, a među osam utakmica neke će dati odgovore na i dalje otvorena pitanja.

Šta nas čeka u sredu, grupa po grupa:

GRUPA E

Maribor - Sevilja 20.45
Liverpul - Spartak 20.45

Tabela: Liverpul 9, Sevilja 8, Spartak 6, Maribor 2.

Počnimo od Grupe E, u kojoj i dalje niko nije osigurao plasman.

Liverpul će na Enfildu dočekati Spartak, gde je domaćinu dovoljan i remi, a gostima "igra" samo pobeda za plasman. Prvi meč, u Rusiji završen je bez pobednika (1:1), a Liverpul trenutno ima tri boda više, što znači da bi Spartaku trijumf bio dovoljan i da prođe i da eventualno pošalje ekipu Jirgena Klopa u Ligu Evrope.

Ipak, pitaće se i Sevilja, koja će u Sloveniji gostovati Mariboru sa bodom manje od Liverpula i dva više od Spartaka. Bilo bi zaista veliko iznenađenje ako bi u Ljudskom vrtu slavio domaćin, ali sačekajmo...

GRUPA F

Fajenord - Napoli 20.45
Šahtjor - Siti 20.45

Tabela: Siti 15, Šahtjor 9, Napoli 6, Fajenord 0.

U Grupi F je situacija jasnija utoliko što je Mančester siti odavno završio posao, pa će miran gostovati Šahtjoru, misleći i na nedeljni derbi u Premijer ligi protiv Junajteda.

Sa druge strane, domaćin će pokušati da izbori bar bod i da se tako ne osvrće na utakmicu Fajenord-Napoli, u kojoj će lider Serije A tražiti pobedu i uz to iščekivati trijumf "građana" u Ljvovu. U takvom raspletu Napoli bi se izjednačio na tabeli sa Ukrajincima i prošao u nokaut rundu, jer ima bolji međusobni skor - 2:1 bilo je u Ukrajini za domaćina, a 3:1 za ekipu Mauricija Sarija u Napulju.

GRUPA G

Lajpcig - Bešiktaš 20.45
Porto - Monako 20.45

Tabela: Bešiktaš 11, Porto 7, Lajpcig 7, Monako 2.

U Grupi G je bez briga samo Bešiktaš, što ne znači da će igrati u bezbrižnoj utakmici.

Lajpcig i Porto ulaze u poslednje veče izjednačeni na tabeli, a nemački predstavnik dočekaće upravo turskog prvaka, dok će lider portugalskog prvenstva ugostiti iznenađujuće "precrtanog" prvaka Francuske.

S obzirom na to da se posmatra međusobni skor ako su ekipe izjednačene na tabeli, važno je istaći da je Lajpcig kod kuće savladao Porto 3:2, ali i da su se "zmajevi" revanširali na "Dragau" trijumfom 3:1, koji ih stavlja u bolju poziciju.

Biće veoma uzbudljivo.

GRUPA H

Real Madrid - Borusija Dortmund 20.45
Totenhem - APOEL 20.45

Tabela: Totenhem 13, Real 10, Borusija 2, APOEL 2

U preostaloj, Grupi H, pratićemo samo borbu za treće mesto, koju će voditi Dortmund i APOEL, na odvojenim terenima.

Totenhem je pobedom protiv Reala "overio" prvo mesto i na njemu će ostati čak i u slučaju da izgubi od Kiprana na Vembliju, što je ipak teško očekivati. Sa druge strane, Real će ugostiti posrnulu Borusiju, koja će na "Bernabeu" igrati za prvu pobedu (ne računajući Kup) od 30. septembra.

Interesantno je da se ni u jednoj utakmici neće sresti direktni rivali za plasman. Verujemo da će i te kako imati šta da se vidi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar