Видео - ЕЛ: "Ницк тхе Qуицк" МВП новембра!

Плејмејкер атинског великана Панатинаикоса Ник Калатис био је најкориснији играч током новембра у Евролиги.

Кошарка 06.12.2017 | 10:30
Видео - ЕЛ: "Ницк тхе Qуицк" МВП новембра!
Калатис је на шест мечева током 30 дана предводио ПАО до пет победе, укључујући тријуфе над највећим ривалом Олимпијакосом, те Реал Мадридом, за скок "зелених" са 12. на четврту позицију.

Имао је најбољи појединачни наступ у ЕЛ ове сезоне, оборио сопствене рекорде по броју поена и асистенција, био је и на скок од трипл-дабла, те направио више асистенција током ових шест мечева више него иједан играч у историји такмичења – 57.

Калатис, кога су грчки медији током септембра прозвали "Брзи Ник" (Ницк тхе Qуицк) је до првог признања МВП месеца стигао са просеком од 14,6 поена и 9,5 проигравања уз однос асистенција и изгубљених лопти 5,2.

Месец је почео маестралним дабл-даблом од по 14 поена и асистенција против Басконије, који његов тим није добио, али је после тог меча уследила серија од пет тријумфа.



Није се прославио против градског ривала Олимпијакоса (6п, 2ас, 2ук, 1ск), али се пробудио у Москви са по 11 поена и скокова против Химкија, а онда у мечу сезоне срушио Анадолу Ефес у Истанбулу са 29 поена, десет асистенција и девет ухваћених лопти.

Месец је завршио са 12 поена, осам асистенције и четири скока против Реала, те 16 поена и 12 проигравања против Уникахе, у победама ПАО над шпанским ривалима.

У следећем мечу ПАО гостује Жалгирису 7. децембра, па се чекује наставак победничке серије атинских "зелених".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар